Klantarslet i Ghettot agerar

Tidigt i morse började mobilens batterivarning pipa och eftersom det är säkert en meter mellan sängen och eluttaget så orkade jag inte sätta mobilen på laddning, utan stängde bara av den. På morgonen då jag skulle sätta på den igen så kom jag självklart inte ihåg PIN-koden. Hmm 6779, 6797, 9776, det är ju helt omöjligt att komma ihåg den där koden, man har ju dessutom VISA och ICA-kort att komma ihåg...

Sambon försökte hjälpa till och det hela slutade med att jag lyckats låsa både mitt och Sambons SIM-kort och ingen kunde använda sina mobiltelefoner. Detta känns för mig ungefär som att vara helt bortkopplad och isolerad från omvärlden och för med sig otroligt mycket ångest. Men credd till Telia-butiken som hjälpte oss så snällt och trodde att det var en Valborgshändelse, men egentligen var en Amandahändelse..

Allvarligt eller ej?

Nu Åke-bloggar jag igen. Igår på föreläsningen när han pratade om vår examinationsform för den här kursen (tenta, seminarium och pm) berättade han också om att han har en ny idé om hur vi kan komma att examineras i framtiden. Det lät ungefär såhär (FRITT citerat):

"Jag har en tanke om att vi skulle kunna ha en muntlig examination... inför publik. Med ett tv-team också. Jag har faktiskt pratat med en producent som är intresserad. Jag tror att folk skulle kunna vara intresserade av detta, tänka bara hur många som kollar på Klass 9A! Då sitter vi alla tillsammans och så säger jag t ex ' berätta om hur barn påverkas av att ha deprimerade föräldrar' och så POW vänder jag mig till någon som får svara. Då skulle folk sitta i tv-sofforna och tänka ' mwahah vad kan egentligen våra blivande psykologer?!' .Men jag tror inte att detta skulle vara oförberett, det skulle vara lite väl saftigt."

Det tror jag det! Att komma till skolan helt ovetandes om vad som ska hända och så står det ett tv-team där... Kan detta vara seriöst menat? Jag tror inte det faktiskt, men det var en kul tanke.

Valborg

Sitter och tittar på Nyhetsmorgon Uppland där de visar ett inslag om Valborg. Men det lär inte bli något firande för mig i år, ska nämligen iväg och jobba några timmar mitt på dagen. Det känns inte speciellt farligt när jag ser ut genom fönstret, riktigt grått och trist och jag gissar att det inte är speciellt varmt. Men lite synd är det att inte vara med på forsränningen, men det är ett år nästa år också! OBS vara med som i att titta, inte hänga från en frigolitjolle i det iskalla vattnet...

Nu berättade de precis att 25 personer har omhändertagits natten till idag, eftersom det har varit s.k. Kvalborg. Undrar var dagen ska sluta..?

Något att sätta tänderna i

image33
Min läsning den kommande månaden: "Developmental psychopathology".


Äntligen börjar kursen Utvecklingspsykologi II som jag längtat efter sedan ungefär ett år innan jag kom in på utbildningen. Det verkar som att det kommer att bli otroligt intressant och dessutom är det min favoritlektor Åke som håller i kursen. Bland annat kan vi vänta oss en heldag om psykopater. Lite läskigt då man lätt känner igen sig i diagnoskriterierna, t ex "Åh nej, jag har ljugit i mitt liv och jag dödade myror när jag var liten, är jag PSYKOPAT??!?!?". Men jag tar det som ganska otroligt att en psykopat skulle vilja bli psykolog, eller? Kul ska det bli i alla fall!

Otroligt bra skrivet...

...av Linda Skugge här om Engla.

Uppdaterat: och bra också av Malin Wollin här.

Vad praktiskt att länka till andra människors skrivelser, då slipper jag själv skriva något intressant...

Den österrikiske sickomannen

Finns väl inte så mycket att skriva om den morbida nyheten om Österrikes sjukaste man som inte redan har skrivits och sagts. Jag låg i soffan igår kväll och tittade på ett inslag om hela händelsen i Aktuellt och mådde fysiskt ILLA. Jag tror inte att normala människors hjärnor är konstruerade för att kunna ta in sådan här information.

Det som jag har extra svårt att ta in är att mannens fru ska ha levt helt ovetandes om vad som skedde i deras källare i över 20 år. Vissa saker i historien verkar "lite" mysko, t ex:

- Mycket extra mat måste ha inhandlats till den extra familjen nere i källaren, hur kan man undgå det? Det är i och för sig möjligt om all extra mat inhandlas i smyg och fraktas in när frun inte var hemma.
- Mannen hade en verkstad i källaren som frun ALDRIG fick gå in i. Visst måste man låta sin partner ha lite privatliv... Men jag skulle ICKE gå med på att sambon hade en verkstad i källaren där han spenderade hela dagarna och som jag ALDRIG fick gå ner i och defintivt inte att det fanns en lönndörr som man aldrig fick öppna. Men vem vet, frun kanske tyckte det var skönt att få slippa bry sig?

Även om man anar att det är något konstigt på gång så borde det vara närmast kognitivt omöjligt att dra slutsatsen att dottern sitter inspärrad. Och tänk vilken chock att få veta. Nyhetsmorgon meddelade att frun nu "mår mycket dåligt" - jo det får man väl utgå ifrån! Fy sjutton...


Och tänk på barnen som suttit inspärrade i en källarhåla i 18 respektive 19 år utan att NÅGONSIN få se solljus. Jag kan inte föreställa mig hur de barnen ska må idag, dessutom med den inavelshistoria de har... Jag kan gissa att det finns miljarders med forskare som väntar på att få doktorera på dessa stackars individer.


FYYY FFFFFFFFFFFFF är det enda jag kan säga.


Ghettot goes modeblogg

image32


Har börjat få ont i fötterna av mina converse, så jag tänkte försöka mig på ett par andra gympaskor denna vår. De här inskaffade jag idag, ganska fina, va? De är från Puma och hmm, svarta.. Ehh.. De har skosnören... Vad skriver man mer när man har en modeblogg?!

Arga lappar

Det här är det enda negativa med att ha egen tvättmaskin, förutom elräkningarna... Man missar alla roliga lappar!  Tyvärr hann jag inte uppfatta något riktigt roligt medan jag var en tvättstugetvättare, bara lite klagomål på att maskinerna var trasiga. Kanske någon av mina hundratusen läsare har något exempel av egen erfarenhet?

Bloggtips

En blogg som jag länge visste existerade, men som jag inte blivit så lockad av att gå till är Fotbollsfrun. Hon är tillsammans med "världens bäste" (??) mittback Joachim Lantz from Kalmar FF och mina associationer till en fotbollsfru är ungefär: shopping, inredning, lösnaglar, solbrillor. Ingenting jag vill läsa en blogg om med andra ord. Men efter att ha gett henne en chans så är jag fast, bloggen är full av inlägg under bältet, på många olika sätt... Det som är synd är att hon inte verkar skriva så ofta som hon gjorde i början, men å andra sidan kan jag inte förstå hur någon orkar skriva så ofta. Men mitt tips för idag är i alla fall att besöka Fotbollsfrun, världens bästa acneblogg (läser ni henne förstår ni).

Sanningens ögonblick

Ligger och slözappar framför teven, klockan är ca 21.03. Jag tänker att det finns aldrig något roligt på tv såhär dags en söndag, t o m en gammal Wallander skulle vara bättre än det här... Jag råkar trycka över till femman och vadan detta! Något av det bästa mina tv-ögon skådat! En helt vanlig människa sätts i en lögndetektor och ska svara på svårare och svårare frågor och ju fler rätt personen får, desto mer pengar vinns. För att spejsa upp det hela ännu mer sitter några av personens nära och kära i en soffa i studion och bevittnar det hela. De har också möjlighet att trycka på en knapp EN gång om de vill slippa höra svaret på en viss fråga. Summan av det hela blir alltså att personen ifråga ställs inför dilemmat att avslöja bittra sanningar om sig själv och därmed riskera att såra sina älskade, eller att strunta i det hela men att då förlora chansen till att vinna pengar.

Killen som fick chansen att sätta sig i lögndetektorn idag verkade vara en reko och ärlig kille som ville skaffa barn med sin tjej, aldrig hade varit otrogen och aldrig hade varit skadeglad när en tjej dumpat någon av hans kompisar. Dock kom det fram att han anser att hans pappa har splittrat hans familj samt att han har sexuella fantasier om killar... Vilket satte hans pappa som var med i publiken i en konstig sits minst sagt... Men ska det va' så ska det va'. Ännu smaskigare sanningar hoppas jag på längre fram.

Tyvärr har vi fått lära oss att lögndetektorer inte är alltför tillförlitliga. Något på 90 % tror jag att det är vilket visserligen är ganska högt men absolut inte garanterar ett korrekt resultat. Men det får man välja att tänka bort när man ser på Sanningens ögonblick 21.00 på söndagar i en solkig IKEA-soffa i ghettot...


Håhå jaja

Intressant läsning för den som kan tänkas vara intresserad. Jag orkar tyvärr inte kommentera, känner jag. "Tyvärr" missade jag SVT-programmet det hela handlar om.

Amanda bakar muffins

Farbrodern ringde och bjöd in sig på fika och huslig som jag är tänkte jag baka lite innan hans ankomst. Valet föll på bärmuffins eftersom jag råkade ha både hallon och blåbär i frysen. Jag kände mig så stolt och huslig då jag började smälta smör och mäta upp mjöl och bakpulver och när smeten var färdig tittade jag ner i bunken så som en nybliven mamma tittar ner i spjälsängen.. WHAT?! Smeten är helt blå och ser inte ut som något man kan äta...

Muffinsen står i ugnen.

Sambon: Men de ser bra ut, det blir säkert jättegott!
Amanda: Det ser ut som om en smurf skitit i ugnen...

Men såhär blev de till slut. Inte så farligt va?

,
image31

Ballongprästen

image30
Bild från SvD.


När jag ser på Nyhetsmorgon möts jag av den konstigaste nyheten på länge. En präst, som flugit iväg sittandes på en stol som lyftes med hjälp av hundratals färgglada heliumballonger. Efter åtta timmar var han chockerande nog borta och man har inte kunnat hitta honom någonstans. Syftet med det hela var att få uppmärksamhet på något med lastbilschaufförer. Undrar om det fungerade? Mer kan man läsa här.


Den prydaste kärringen i Ghettot

Några saker jag inte skulle vilja/våga göra i ett omklädningsrum till ett träningsställe, men som vissa personer med tydlighet tycker är helt okej:

Ställa sig på en våg spritt språngande naken och säga med tydlig röst så att alla hör "Åååhh nejjjj jag är sååååå tjock".

Ge sig själv en manikyr i ingången till duschen, inkluderande flera olika krämer samt toalettpapper mellan tårna (självklart naken).

Smörja in sig grundligt med diverse intimkrämer, naken.

Prata om att man kommer att bli bortgjord på uppdrag granskning den och den dagen den och den tiden så att alla hör, naken.

I duschrummet, när man duschat färdigt, ta tag i golvskrapan (naken), böja sig långt ned och börja skrapa golvet, be folk att flytta sig och högt och ljudligt säga för sig själv "ja man får väl ta och göra lite fint, det är ju alltid trevligt, någon måste väl göra det, ja så är det" samt råka slå en naken person med skrapan i magen (mig).

Allmänt lever jag efter att de flesta aktiviteter som kan ske påklätt i ett omklädningsrum inte bör utföras i naket tillstånd.


Klassiskt

Mycket snack har det varit om en viss regeringschefs bröst. Chockerande nog är denna regeringschef också kvinna. Snacket går bland annat om att det är positivt att hon visar att hon "också" är en kvinna. Varför ska då en manlig ledare inte ha supertighta läderbyxor för att visa att han "också" är en man? Nej just ja, jag glömde att det bara är 2008...

Kuvertmannen

Vad har hänt med sambon? Tappade han helt lusten till att leva när MODO åkte ur allsvenskan? Och heter det verkligen allsvenskan när det handlar om hockey? Fråga nummer två ska jag inte ens gå in på, men fråga nummer ett ställde jag till sambon idag. Det visade sig att han har tappat gnistan då det gäller bloggandet. Säger mannen som bloggade ca en vecka! Det enda sättet att lösa det hela på var att jag dissar honom i min blogg så att han har något att skriva och kontra med. Tja, vad ska man ta till...? Sambon, du är dålig på att plocka undan dina gamla öppnade kuvert!

Pavlovs hundar

Solen skiner ute och jag gick av bussen efter halva vägar och promenerade på skogsvägar, tittade på hästar och dammar. Något jag kom att tänka på är hur starkt betingad man är på att bli sugen på glass så fort det är sol ute. Här har GB verkligen lyckats. Sedan jag kom hem för två timmar sedan har jag bara kunnat tänka på glass.

Amanda i Ghettot är för UNICEF vad Blondinbella är för MUF

Denna kommentar fick jag idag (och det känns jätteskoj):

Hej Amanda!
Jag har sett att du tidigare har skrivit om UNICEF i din blogg och det är vi jätteglada för. Allt enskilt engagemang är otroligt viktigt för oss eftersom vi är begränsade när det gäller köp av medialt utrymme. Under hela april driver vi en kampanj för att samla in pengar till världens mest utsatta barn och jag hoppas att du vill stötta oss i det arbetet. Kolla gärna in www.unicef.se, jag hoppas du hittar något som du kan tänka dig att förmedla vidare. Har du frågor, hör av dig!
Trevlig helg!
Karolina.


Det går tydligen ut på att man ska göra sin fulaste grimas och mms:a den till 72401 och skriva UNGE. 10 kr skänker man till UNICEF genom detta och dessutom får man vara med i deras grimasgalleri på deras hemsida. Skojsigt! Jag får se om jag vågar, annars finns det ju många andra sätt att hjälpa också...

RSS 2.0

 

Låt den rätte komma in av John Ajvide Lindqvist

 


follow me on Twitter

 


According to Jennie
Att vara Charlie Schulmans pappa
Amys blogg
Bloggkommentatorerna
By Jo with love
Camillas lockar
Dialoggen.se
Finnjonna
Fotbollsfrun
Fraidi
Hedgehog in a storm
Husmorsorna
Karolina Lassbo
Kylskåpsmorsorna
Linda K
Lindas [B]loggbok
Linda Skugge
Populärkulturjunkien
Prinsessans dagbok
Saker som händer
Salt & Peppar
Sporty Spice
Stenkastet
Studentliv
Telepatetisk
Vimmelmamman

 

 

Bloggparaden

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

 

 

Allmänt

 

Personligt bloggar