Herregud

Jag sneglar lite på teven och på trean visar de slutet av något program, typ "Secret Life of a Soccer Mom". Dagens avsnitt verkar handla om en hemmamamma som tar hand om fyra hanar; en vuxen och fyra barn. Hon verkar vara sjuksköterska i botten och började utbilda sig till "flygande sjuksköterska" innan hon blev gravid för första gången och hoppade av. Nu hade hon inte jobbat på tio år, men fick chansen att i det här programmet testa på sitt forna drömyrke medan mannen var hemma och tog hand om barnen, i tron om att hon var och vilade ut sig på spa.

Efter x tid kom hon tillbaka med en chans till att gå färdigt utbildning samt ett jobberbjudande. Hon skulle nu berätta för sin familj vad hon hade gjort medan hon var borta. Hennes äkta man blev självklart kritvit i ansiktet. Visst hade han tänkt att hon någon gång skulle börja jobba igen, men han hade hoppats att det skulle bli något i stil med receptionist i deras församling. Hennes fyra pojkar kastade sig på golvet, typ "nooo I don't want to go to daycare! I want my mom to be home aaall the time!".

Mamman funderar på hur hon ska göra. Visst är det hennes dröm att jobba, men hur ska det gå med barnen? Hennes man är ju fotbollstränare så han har inte tid med dem på sin fritid. Nej, hon förkunnar att hon inte tar jobbet och vill stanna hemma. Barnen kastar sig glatt över mamman som kommer vara hemma i många år framöver och maken drar en lättnadens suck. Slutet gott, allting gott!

Shopping fattas mig


Bild från Quality Outlet

Det fanns indikationer på att jag skulle få åka till Barkarby Quality Outlet idag. Detta blev inte fallet. Åh så ont det gör!

Barkarby, när får jag gå in genom dina portar nästa gång?

Det måste nog bli en liten tur ner på stan. Som om det skulle kunna jämföras med outleten!

Mobbare!

Jag skrev ju om ett tag sedan att vi skulle få hem Fanta och ansiktsmask från Neutrogena gratis från Buzzador. Men nyligen kom detta mail:

Vi har valt ut deltagarna i kampanjen Fanta B´Good utifrån anmälan och profil. Tyvärr tillhör du de Buzzadorer som inte kom med den här gången.

Och strax efter det damp detta ner i mailboxen:

Vi har valt ut deltagarna i kampanjen Neutrogena Visibly Clear utifrån anmälan och profil. Tyvärr tillhör du de Buzzadorer som inte kom med den här gången.

Jaha, och varför blev jag bortvald om jag får be att fråga? Det känns som i skolan, när man inte blev vald till att vara med i något lag på brännbollen. Dessa mobbare har nu gått över till Buzzador för att även i sitt yrkesverksamma liv kunna välja bort folk. Puh!

Fråga

Vi sitter och tittar på München på Kanal 5. Eller ja, jag tittar lite halvt för jag sitter ju vid datorn. Hittills har en kille blivit skjuten rakt genom kinden, en kille blev skjuten med en k-pist i skallen, en kille fick en kniv in i skallen och en kille blev överfallen av en massa killar med vapen och jag kan bara gissa vad som hände med honom.

Nu vet jag att den här filmen blivit hyllad och nominerad till fem Oscars... Och den skildrar säkert något på ett jätteintressant och fascinerande sätt men jag undrar ofta vad som driver människor att sitta och titta på ett nästan tre timmar långt blodbad. Det är ju sex och våld som säljer, men jag har lite större förståelse för  varför sex säljer egentligen. Men varför är våld så populärt? Varför vill man titta på en kille med en kniv rakt in i skallen? Det finns väl nog med elände i världen. Sådant kan man fundera på ibland.

I backgammon blir det krig

Jag vann precis över Sambon i backgammon. Efter två matcher stod det 1-1, men den sista vann jag stort och jag är därmed backgammonmästare i Ghettot för i natt. Sambon är otroligt sur. Han säger att jag fuskar, att jag frågade honom om hjälp och utan hans fina hjälp skulle jag aldrig ha vunnit.

Jag säger att han inte ska vara ledsen eftersom man verkligen inte kan förvänta sig att vinna över världens främsta backgammonspelare och att min hjärna är som gjort för det här spelet, när jag ser ett backgammonbord så bara snurrar det till med siffror och algebraformler i huvudet. Sambon blir ännu surare och lämnar rummet. Jag försöker trösta honom och säger att han i alla fall fick en silvermedalj. Det hjälpte inte. Nu tröstäter han en salami.

Drömde jag detta i natt...

...eller tackade en gubbe från Pink Floyd Tomas Ledin först av alla i sitt tacktal på Polarprisgalan som tv-sändes igår?

Kreativitet

Lillasyster är hemma och hälsar på idag. Hon har byggt ett slott! I ett sådant här ska vi bo när vi blir stora.


Vi byggde en gubbe också. En sådan ska vi gifta oss med när vi blir stora, ho ho...Felringning?

Jag fick precis ett meddelande på mobilsvar. Det är en man som tror att han har ringt till en elektriker. Han uppger sin adress och vill att jag ska komma, det är något tjall på ledningarna som han vill att jag ska fixa. Eventuellt något fel med kontakten. Ska jag åka dit?

Optikerhärva

Jag har haft lite problem med huvudvärk när jag läser så jag bestämde mig för att gå till en optiker för att kolla om jag behöver glasögon. Idag var jag där och det var verkligen snurrigt värre. Synundersökningen tog en timme ungefär och resultatet var att jag har mycket bra syn. Men optikern tyckte ändå att jag skulle kunna testa väldigt svaga glasögon att ha på mig när jag läser.

Han rekommenderade en viss styrka på glasögon, som man visserligen inte kunde köpa på hans optikerfirma eller någon annanstans. Efter en månad med dem skulle jag komma tillbaka för ett återbesök. Jag undrade hur jag skulle kunna testa dem om de inte går att få tag på någonstans, men detta hade han inget bra svar på.

Hans andra förslag blev då att jag skulle köpa starkare läsglasögon, som jag skulle vara tvungen att ha hela tiden, även när jag inte läser. När jag testade dessa såg allt suddigt ut och jag blev tvungen att hålla papperet nära, nära för att kunna läsa texten. Han sa att  jag skulle behöva ha dem ett tag innan ögonen vande sig. Men att komma till optikern med felfri syn och gå därifrån med glasögon man ser suddigt i, både på nära och långt håll? Det var inte riktigt det jag tänkte mig.

Någon som har läsglasögon och kan ge råd?

Singelmammor

Jag är väldigt intresserad av folks liv. Inte så att jag spionerar på pskyldiga människor, men så fort det kommer ett program som handlar om vanliga människors liv får man räkna med att jag åtminstone försöker titta. Förra terminen var jag besatt av Barnmorskorna på SVT, nu har ett nytt program kommit som fångat mitt intresse. Singelmammor går i kväll på SVT2. Det första avsnittet förra veckan bådade otroligt gott!

Jamen asså

Såhär måste jag göra för att fixa en grej i bloggkoll.
Följ min blogg med bloggkoll

Historikern spekulerar

Hur troligt är det att man under Arns tid, på 1100-talet, hade:

a) Eyeliner
b) Läppglans
c) Mascara
d) Våffeltång

Synsk

Igår kväll tittade vi på nyheterna och fick en liten cliffhanger. De berättade att Barack Obama i natt skulle avslöja vem som ska bli hans vicepresident. "Ååh det blir säkert Hillary Clinton eller Al Gore" sa Sambon. "Nä, det blir nog någon gubbe som vi aldrig hört talas om" svarade jag. Och jag fick rätt! Gud vad jag kan politik, he he...

PsstMan kan tävla om en Marimekkoskål här.

Han kan (ibland)

Medan jag var borta och pratade med åtta personer fixade Sambon en stor stek och 1,5 liter sås till ett fint besök vi får imorgon. Vad han kan, min lilla gubbe!

Ring ring

Jag har nu ringt till alla ettorna. Jag är mycket nöjd med mig själv! Visserligen pratade jag långt ifrån med alla ettorna, jag fick bara tag på åtta personer av de 21 jag ringde. Men de jag pratade med lät i alla fall glada och trevliga.

En utmaning hittad lite varstans

Tre saker som alltid finns i min...

Kyl: Bregott mellan, mellanmjölk, jordgubbssylt
Frys: is, Sambons gamla limpor som han bakade för ett år sedan, frysta ärtor
Skafferi: minst fem sorters pasta, fiberberikade havregryn, matvete
Handväska: plånbok, nycklar, bindor (iiiiiiiiihhh vad piiiinsamt)
Sminkväska: mascara, concealer, rouge
Badrumshylla: Garnier ansiktstvätt, apotekets acnegel, någon ögoncreme
Tvättkorg: kläder, handdukar, sängkläder...
Skohylla: gympaskor, ballerina och sandaler
Förråd: cyklar, resväskor och glas
Hjärna: oro, nära och kära, pengar
Jackficka: iPod, mynt, mobil
Kryddskåp: örtsalt, salt, svartpeppar
Balkong: blomlåda, tomatplanta, vinbärsbuske
Barskåp: smultronlikör..
Köksbänk: plåtburk med pasta, mortel, liten blommig skål med en vitlök
Fruktkorg: bananer, äpplen, avocado

Hört i Ghettot

Sambon sitter och spelar Gran Turismo (bilspel på Playstation).

Sambon: Titta, det finns en bil som heter *mummel*?
Jag: Mögel?
Sambon: Nej *mummel*
Jag: Möggen?
Sambon: Nej *mummel*
Jag: Muggen? Muggel?
Sambon: Nej *mummel* Vill du se?
Jag: Nej tack...

Buzzzzzzz

Jag är medlem i Buzzador, vilket är en sajt som man efter att man registrerat sig kan få nya produkter gratis hemskickade till sig i utbyte mot att man lämnar ut gratisprover till vänner och bekanta. Det hela började positivt med att jag fick en hel låda med en massa kexchoklad helt gratis, men sedan var det väldigt tyst på erbjudandefronten. Det enda som ramlade in var "erbjudanden" om att få testa ett kreditkort, vilket inte är ett erbjudande enligt mig.. Men nu på några dagar har jag fått veta att jag ska få:

Testa en ny fanta (10 flaskor)
Testa en ansiktsmask (en tub + 60! gratisprover)

Nu börjar det likna något!

Om ni vill gå med kan ni skriva in att ni blivit tipsade av amandahenriksson...

Sorry Sambon

Jag dejtar Martin Stenmarck nu.

PS: Sambon ska dejta Tone Bekkestad... He he he...

Ghettot i strålkastarljuset

Som första nyhet i TV4s nationella nyheter berättar man om att Antifascistisk aktion satt upp affischer i Ghettot där man uppmanar folk att slå ner en kille som påstås vara nazist. Den som gör det får 500 kronor och ett knogjärn. Säpo har nu kopplats in. Det är väldigt obehagligt de kamper mellan extremvänstern och extremhögern som pågåt här faktiskt.

Vad tycker Skipper och Skippy?

Jag sitter och gottar mig i god smak och gamla barndomsminnen. Ja, Sambon köpte, trots sin allergi, hem en burk med jordnöttsmör till mig. Han var väl orolig för att han skulle bli bortbytt...


Kivi från IitalaJag samlar!

Vårt nya kvällsnöje?

Vi har som sagt på Stenkastet i helgen och hälsade på min mamma, styvpappa, lillebror och lillasyster. De verkar vilja göra sig av med lite grejor och vad finns det för bättre sätt än att lämpa över det på sin dotter? Igår var det ett skåp med en massa gamla sällskapsspel som skulle rensas ut.

Jag som har lite städmani vill gärna hålla lägenheten så tom på bråte som möjligt, men Sambon har inte riktigt samma tänk. Vad min mamma än tog fram kom det glada utrop från Sambon såsom "åh, vad bra!" eller "den tar vi!".

I hallen kan ni nu se gårdagens spelskörd. Längst fram kan ni se spelet "Tjejsnack", ett härligt tjejspel från 90-talet. Jag kan se mig och Sambon underhålla oss med detta under ruskiga höstkvällar med frågor som "Vem i din klass tycker du har snyggast Storebrorsa?".


Farligt på Stenkastet

Igår när vi låg i mitt gamla rum där jag sovit en miljard gånger utan problem hände något. Tre skott hördes och efter det gick allting utför. Jag hörde någon som försökte bryta sig in, en galen pistolman som gick från hus till hus tolkade jag det som. Jag hörde arga mobbar, folk som gick från hus till hus och lemlästade folk kanske? Till slut sa Sambon irriterat till mig att gå och lägga mig och i min utmattning somnade jag.

Dagen efter får jag veta att grannarna här ute har haft kräftskiva och skjutit raketer. Den "arga mobben" var väl glada och förfriskade människa med magen full av kräftor. Nä nu blir det skärpning!

"Jag ska aldrig läsa en deckare igen i hela mitt liv" tänkte jag igår när jag låg sömnlös.

Idag bär det hem till...

...mamma!

På med joggingbyxorna, Sambon!

Sambon brukar vara väldigt anti-träning. Och jag brukar vara väldigt pro-träning. Det kan bli en massa mer och mindre hetsiga diskussioner hemma. Men för några dagar sedan frågade han mig om vi kanske kunde börja jogga lite på kvällarna. Jag trodde nästan inte mina öron, men i kväll är alltså första gången vi ska ut och jogga. Kommer vi att överleva?

Jag skickade ett meddelande till Sambon på jobbet och frågade om han fortfarande kom ihåg vår jogging-dejt ikväll. Inget svar. Hur ska denna rafflande vardagsdramatik utveckla sig egentligen?

AJ!

Mina nya Dieseljeans gör ont! Nej, de är inte får trånga (eller hmm, kanske det också), men de är vassa inuti. Jag har inte varit med om detta på ett par jeans förut. Jag har undersökt insidan noga och upptäckt att det finns en massa vassa, torkade limbitar inuti. Som man visserligen kan dra bort, men de är svåra att upptäcka eftersom de är genomskinliga. Jag hade på mig dem hela dagen igår och idag har jag skavsår.

Jag har aldrig varit med om detta på ett par jeans förut, har ni?

Oj vad jag är sugen på......jordnötssmör! Mums! Har inte haft det hemma sedan nötallergikern också känd som Sambon flyttade in. Jag kanske byter ut honom mot en burk Skippy?

Bild från Matservice

En historia från livet

Jag satt på bussen på väg till tandläkaren. Bussen stannar mitt på stan och en kille i min ålder hoppar på bussen genom bakdörrarna, alltså utan att betala. Jag ser att hela hans ansikte är blått och sönderslaget och han har trasiga kläder. Några sekunder efter att han hoppat på bussen hoppar en civilklädd busskontrollant på, i äkta Hollywood style.

De börjar gnabbas; kontrollanten vill att killen ska hoppa av bussen och killen säger att han fryser, inte har några pengar och bara vill åka hem. Själv sitter jag och stirrar tomt framför mig i stil med "ta bort mig från den här jobbiga situationen". Det hela slutar med att en medelålders man kliver fram och betalar för killen och bussen åker iväg. Då börjar jag undra... Varför satt jag bara och stirrade framför mig, hade inte jag också 30 kronor? En tankeställare för framtiden.

Det visar sig att den medelålders mannen jobbar med utsatta ungdomar (som psykolog? hoppas!) och han börjar fråga ut killen. Det visar sig att killen blivit nedslagen av en kompis som sagt till någon att han sagt till någon att den sa att hon sa att han sa etc... Polisen hade dessutom tagit alla hans rena kläder för att de trodde att han gjort något som han inte gjort (gör polisen så?). Jag ska väl inte utelämna honom helt, han hade hur som helst många problem och jag tyckte uppriktigt synd om honom, även om många av hans historier inte riktigt höll.

En sak reagerade jag lite på dock. Han berättade att han blivit erbjuden jobb när han satt i en park och drack öl med några kompisar. En tjej hade kommit fram och frågat om de ville jobba med försäkringar. Här ringer lite varningsklockor. Vilket seriöst försäkringsbolag söker medarbetare bland supande ungdomar i en park?

Alla rätt!

Inga hål! Phew.

När jag var yngre cirkulerade ett rykte som jag hörde om från flera olika håll. Ryktet var att om man klarade sig fram till sin artonårsdag utan att få några hål i tänderna så skulle man få en tandborste i äkta guld (?!). Jag ska inte säga att jag till hundra procent trodde på det eftersom det låter så bisarrt, men eftersom jag hörde det från olika källor blev jag lite nyfiken ändå. Men nu är jag 21 och jag har inte fått något guldigt av min tandhygienist än. Jag får nog anse mig bluffad.

Jag är bara glad att jag aldrig frågade var jag kan hämta ut guldtandborsten...

Träningsvärk efter gympan igår

Armhålorna... CHECK
Nacken... CHECK
Låren... CHECK
Ryggen... CHECK
Magen... CHECK

Bra!

Lite nervös

Imorgon ska jag till tandläkaren och jag är lite rädd att jag ska ha hål. Inte för att det gör ont någonstans, men jag har inte haft några hål hittills i mitt 21-åriga liv så det borde väl vara dags snart. Jag vill inte! Vill inte ta en spruta i munnen! Aj aj aj nej nej nej.

I och för sig borde jag vara ganska van efter att ha haft fyra olika tandställningar, däribland räls både uppe och nere. Att stoppa in en massa vasst metallskrot som flyttar vissa tänder uppemåt en centimeter är väl så nära laglig tortyr man kan komma.

Bra saker med hösten, jo jag längtar lite

 • Man får träffa alla kursare igen.
 • Man får köpa en massa böcker och lära sig saker.
 • Man får sitta på Dag Hammarskjöldbiblioteket.
 • Man är ständigt (nästan) sysselsatt.
 • Man slipper shoppa, för man har inga pengar (kan faktiskt vara skönt och buddhistiskt, höhö)
 • Bra tv-program och radioprogram börjar igen (t ex Desperate Housewives, Big Love, Lantz i P1 & P4)
 • Man kan börja gympa regelbundet igen.

Göteborrrrrrrrgggggggg

Vet inte varifrån "den där kvinnliga svenska simmerskan" kommer ifrån, men såhär svarade hon på hur hennes lopp(?) kändes:

"Jag hade flyt!"

Hi hi!

Fobi


Rå kyckling - hjäääälp!

Förutom ormar och döden har jag en annan väldigt jobbig fobi - rå kyckling! Jag gillar verkligen kyckling, men tillagar det i stort sett aldrig eftersom jag tycker det är så obehagligt med den råa kycklingsaften som i mitt huvud sprutar ut i hela köket och på hela mig när jag skär den. Jag är inte den som har bacillskräck på något sätt, men just när det gäller rå kyckling är jag livrädd.

Förutom att jag måste vara otroligt noggrann medan jag tillagar kycklingen är saneringen efteråt otroligt jobbig. Sambon gjorde kycklinggryta igår och när han var färdig gick jag och hällde kokande vatten på lite allt möjligt och slängde alla trasor, kökshanddukar och diskborstar som eventuellt kan ha kommit i kontakt med den råa kycklingen. Och det är ju inte speciellt ekonomiskt.

Dags för lite vetenskap

Jag lyssnade precis lite halvhjärtat på Heliga Familjen på P1. De pratade om könsskillnader och en professor vid namn Annica Dahlström fick säga sitt angående de båda könen. Av henne fick jag lära mig att:

* Kvinnor är bättre lämpade att ta hand om spädbarn eftersom vi har bättre hörsel (brukar bebisar viska?).

* Män har mycket testosteron och är därför macho. Det är därför väldigt svårt för dem att hantera skrik, kiss och bajs. (Man är väl inte macho om man inte klarar av lite kiss och bajs?)

* Ser man en kvinna med stora bröst är chansen väldigt minimal att hon skulle vara bra på matte, eftersom stora bröst = mycket östrogen och mycket östrogen = inte bra på matte. (Det förklarar ju hur jag kunde få MVG i matte)

* Män har sämre syn än kvinnor och kan därför inte se dammråttor i hörnen. Om mannen dammsuger ska man därför plocka bort dammråttorna lite diskret och inte påpeka det eftersom livet är för kort för att förstöra sina nära relationer.

Ja, vad säger vi?


22 augusti är spikad

I maj fick jag en förfrågan om jag ville, tillsammans med en annan kursare, ringa till de nya ettorna på Psykologprogrammet  den 22 augisti och hälsa dem välkomna till Uppsala. Jag tackade såklart ja, jag tyckte att det lät skoj.

Ja så är det lätt att tänka i maj, tre månader innan... "Jamen då är jag ju säkert så trött på semester och vill ha något att göra." Trött på semester?! Ah ja... Men jag tycker faktiskt att det ska bli ganska spännande, och jag som har telefonfobi får ju här en utmärkt chans att utföra lite kbt på mig själv.

Problemet är bara att jag har skickat ut ett massmail till klassen för att se vem som vill få den stora äran att vara den som hjälper mig. Och mailboxen ekar tomt... Eller, två personer har faktiskt svarat att de inte kan (vilket är helt förståeligt). Men nu ser jag framför mig hur jag kommer att sitta och ringa runt till alla ettorna helt på egen hand. Hur många kan det vara, 50 pers? *gulp*

Det finns en anledning till att de sätter ner priser

För någon vecka sedan köpte vi två påslakanset från Hemtex; fina vita med blå rutmönster. De skulle ha kostat 249/st, men var kraftigd nedsatta och vi betalade ungefr 140 spänn för båda. Tjoho, vilket kap! tänker jag. Men efter en natt kan jag konstatera att efter en tvätt känns de fortfarande som sandpapper mot huden. Hu!

Titta, han snackar

Vi sitter och tittar på Olssons studio på SVT1. Lisa Miskovsky och Mona Sahlin är gäster i dagens avsnitt. Lisa har på sig en blus och jeansklänning och Mona Sahlin har en tantig kofta och byxdräkt.

Sambon: Hon där (Lisa) har fin klädstil!
(paus)
Sambon: Du har nog mer lik klädstil som Mona.

Hrmf, vilken pik.

Sport, sport, sport

OS är i full gång och det märks tydligt i tv-soffan. Det är direkt omöjligt att se andra intressanta dag-tv-program, såsom Rachael Ray, Doktor Phil och Oprah. Nej, nu är det tydligen bara OS som gäller. Sambon som vanligtvis inte är någon extremt sportkunnig person är ändå helt frälst.

Idag har har jag fått höra:

"Åh, tennis!"

"Åh, det är tyngdlyftning på tv!"

"Amaaaanda kom hit, det avgörs snart!!" (om kvinnlig tyngdlyftning)

"Äntligen är det badminton!"

För några minuter sedan blev det avbrott, Sambon ropade då: "Jag vill ha spoooooooort! Vad kommer nu???"
Nu är avbrottet slut. Han kan inte bestämma sig om han ska se på den manliga tyngdlyftningen eller boxningen.

Finns det ingen nedräkning där man kan se när OS är slut??!

När jag ändå håller på med kändisnyheter...

...så vill jag påpeka att den store dancehall stjärnan Sean Paul fått tillbringa natten i häktet i Uppsala pga. knarkinnehav då han uppträtt på reggaefestivalen. Jag tycker ändå att det är väldigt coolt att stora världsartister inte kan tro att de ska gå säkra för lilla Uppsalapolisen. Heja polisen!

Justin till OscarsJag kollar igenom Aftonbladets Nöjeslivssidor men de verkar helt ha missat en av de mest intressanta nöjesnyheterna på länge... Att Justin Timberlake ska leda Oscarsgalan!

Hur kan jag då veta om denna nyhet? Jomen asså det stod i ett nyhetsbrev från Veckorevyn, så det måste ju stämma... Jag blev väldigt förvånad över deras val. Men jag ska inte klaga, jag gillar Justin, hi hi hi...

Den enda nyheten om Justin man kan läsa på AB är att hans flickväns hund har kräkts.

Amanda testar


Ett antal år efter resten av världen har jag testat den världsberömde Ben & Jerry-smaken "Chocolate chip cookie dough". Alltså vaniljglass med lite kakdeg i. Gött! Men om en halvlitersburk med glass ska kosta 49 kronor ska den verkligen ge en upplevelse utöver det vanliga. Och man kan ju blanda ihop lite egen kakdeg för mindre än 49 kronor och sedan slafsa i sig allt och därmed också slippa utfyllnaden i form av glass.

Nej, favoriten hittils är fortfarande Sias "Glace Meringue Lemon Curd".

Hem!

Vi har precis kommit hem från farmor och farfar i Oxelösund. Oj vad vi fick god mat och härligt sällskap! F & F pratar mycket om att de känner sig gamla, men det vägrar jag acceptera...


Känn ditt Ghetto

Här kan man skriva in sin (eller någon annans) gatuadress och ort och sedan få lite information om hur det ligger till där man bor (om man inte visste det redan).

Detta kan man läsa om vår gata i Ghettot:

Utmärkande drag
 • Unga (det är vi väl fortfarande..)
 • Lågutbildade (jag har inte kommit så långt men Sambon har ju faktiskt beteendevetarexamen)
 • Singlar (nej!)
 • Låginkomsttagare/Ej inkomsttagare (JAPP! till det första)
 • Hyresrätt i storstadsförort/Mellanstor stad (ja)
 • Hög andel utlandsfödda (inte just vi)
 • Förändringsbenägna kollektivister (är vi det? omöjligt att svara på)

Jag söker på alla möjliga gator och det verkar väl stämma ganska bra...


Jag är tokig

Just nu på SVT1 visas invigningen av OS i Peking 2008, datumer är 080808. Detta är en mycket historisk händelse.

Jag sitter och tittar på gamla repriser av Idol 2007 på TV400. Varför? Bara för att jag känner för det.

Men hur kan jag ha tid med sådan här skit? Jag har semester ju! Jag måste njuta av att ha tråkigt. Men snart ska jag iväg ner på stan och göra lite ärenden och sedan träffa en kompis för att äta middag.

PS: Okej, jag zappade precis över till ettan. Och jag erkänner, det ser väldans snyggt ut...

Vill ha, vill ha, vill ha!

 • Strykbräda
 • Helfigursspegel... Men vi har inga lediga väggar så den får hänga i typ... trapphuset.
 • Nytt överdrag till kökssoffan.
 • Klippning till huvudhår
 • En massa kläder
 • En till bokhylla
 • En dubbelsäng
 • En massa ljudböcker och pocketböcker

Ja, hur ska man ha råd med allt och var ska man ha allt.. I och för sig har kökssoffeöverdraget och klippningen en given plats men resten... Jag ska nog bli buddhist och leva helt utan materiella begär.


En ny idol?


Bild från Advokatbyrån Elisabet Fritz AB

På Nyhetsmorgon i TV4 i morse var en av gästerna Elisabet Massi Fritz, svensk brottsmålsadvokat. Jag lyssnade på hennes Sommarprat på väg till jobbet någon dag i somras och jag blev faktiskt väldigt imponerad av henne. Hon var så otroligt verbal, engagerad och intelligent. Hon jobbar mycket med kvinnofridsfrågor och speciellt hedersrelaterade brott. Hon började sin bana som affärsjurist, men en syriansk kvinna som fått ta emot otroligt mycket våld hörde av sig till henne och inget blev som innan...

Ja, hon verkar otroligt cool! Inte minst för att hon berättade att hon kör en Harley Davidson till jobbet. Inte för att jag är speciellt intresserad av motorcyklar, men det är väl ändå något superhjälteaktigt med kvinnan som hoppar av motorcykeln med skinnstället på, drar av sig hjälmen och sedan går in och sätter dit bovarna?

Leta bland soporna


Bild från Bokus

Detta är väl inte den mest aktuella händelsen, men på väg hem från jobbet den sista jobbdagen för sommaren gick jag förbi en container och ovanpå den låg en bok, nämligen Aprilhäxan av Majgull Axelsson. Varför låg den där? Med risk för att vara en supersunkare och tog jag upp boken och kollade igenom den lite snabbt. Den såg bra ut, inga kanyler eller liknande mellan sidorna (varför skulle det vara det?). Så jag stoppade ner den i väskan och nu står den i bokhyllan (den har förresten väldigt snygg rygg i alla fall).

Jag har ju läst en annan bok av henne, nämligen Slumpvandring, som jag gillade. Men vem lämnade den på en container till mig? Sambon tror att någon glömde den där, men vem står och läser bredvid en container mitt ute på en stor gräsmatta?

Det har hänt igen

I morse/förmiddags var jag och handlade på Willys i vårt Ghetto vid tio i tio. Strax efter klockan tio blev samma affär rånad av en maskerad, knivbeväpnad man.

Samma sak hände förra gången bankomaten i vårt lilla centrum rånades. Bara några minuter efter att jag och Lillkillen tagit ut pengar försökte två maskerade män såga sig in med motorsåg.

Vad ska man säga, jag är där det snart händer helt enkelt.

Filmrecension

Mitt betyg: "Superduperduperbra!"

Sambons betyg: "Tantfilm" Grrrrr...

Intresseklubben

Mamma Mia, vi ska gå på bio!

Träningvärk

När jag tränar efter ett litet uppehåll är det av någon anledning alltid armhålorna det känns mest i dagen efter. Efter armhävningarna antar jag.

Jomen det är viktigt att ha vältränade armhålor ju...

Nu börjas det igen

Sambon jobbar natt. Lillkillen har åkt hem till sig.

Låste jag ytterdörren? Stängde jag balkongdörren? Och fönstrena? Och ytterdörren och balkongdörren? Kan yxmördare klättra in genom vädringsfönster?

Tillsammans är man mindre ensam


Bild från adlibris

Den här godingen håller jag på med nu, på ljudbok. "Tillsammans är man mindre ensam" av Anna Gavalda. Det är den andra ljudboken jag lyssnar på någonsin, förutom alla sagoband när man var liten då... Har aldrig varit så sugen på just ljudböcker av någon anledning, tycker det är så mysigt med en vanlig bok som man kan bläddra i. Men det är väldigt mysigt att lyssna har jag märkt, speciellt på just denna boken som också är väldigt mysigt uppläst av Eva Röse. Minuset är väl att det tar väldigt lång tid att ta sig igenom en ljudbok speciellt om man (jag) lätt tappar koncentrationen och måste spola tillbaka. Å andra sidan kan man ju lyssna i en massa olika situationer där man inte hade kunnat läsa en bok, t ex på promenad.

Jobbigt var också när iPoden på något sätt lade vissa filer i oordning och jag i mitten av boken hoppade nästan till slutet utan att märka det. "Oj, vilka vändningar i handlingen, när hände detta?". Så nu vet jag lite vad som ska hända, typiskt...

NU jädrar!

Nej, fy sjutton. Nu har träningskläderna legat rena och ihopvikta alldeles för länge. Ikväll bär det iväg på gympapass på Stallet. Jag räknar med att vara spyfärdig och på svimningsgränsen om ca en och en halv timme.

Sanering efter Lillkillen

Och ordet sanering sägs med största värme och kärlek i rösten. Om det finns en människa i världen som man vill sanera efter så är det Lillkillen.

Detta har skett under de timmar som gått sedan Lillkillen åkte hemifrån:

* Byte av sängkläder och vädring av samtliga sängtextilier och soffkuddar
* Diskning och skurning av diskbänk, arbetsytor, köksbord, köksfläkt, kylskåp och kökslampa
* Noggrann rengöring av badrum (överallt)
* Damma och torka av alla ytor
* Dammsugning av alla golv samt sängen och soffan
* Våtmoppning av alla golv

Just nu sitter jag och väntar på en tvättid där all tvätt samt mattor ska tvättas. Puh! Jobbigt men härligt... Och jag erkänner, det är inte Lillkillen som står för all nedsmutsning men det är ju skönt att ha någon att skylla på...

Sambon vaknade nyss till efter sin slummer och sa "oj, vad fint du har gjort, jag har dåligt samvete för att jag sov hela tiden...". Och jag har dåligt samvete för att jag "tappade" dammsugaren precis bredvid hans huvud när han sov - not. Muahaha!

Barn som pratar

Scen: Jag och Lillkillen befinner oss på Nickis lek, en stor inomhuslekplats i Uppsala. Lillkillen hoppar i en uppblåsbar hoppborg och jag står utanför och tittar på. Två små flickor, ca 3-4 år gamla entrar scenen.

Flicka 1 (pekar på hoppborgen): WOW vilken stor toalett!
Flicka 2: Oj!

He he... Vet inte om de agerade efter sina villfarelser för strax därefter åkte vi hem...

Paranoia

När jag och Lillkillen låg vakna i natt trodde jag:

* Att nya grannen som gjorde mycket väsen av sig ovanför är en gangsterboss som krävde pengar genom telefon för någon jobbig knarkhärva (men han är säkert genomhederlig och jättesnäll)

* Att regnet mot balkongdörren i vardagsrummet var en galen yxmördare som försökte ta sig in

* Att regnet mot balkongdörren i vardagsrummet var en lägenhetsbrand

* Att teven skulle börja brinna

* Att knaket i sängen var Lillkillen som bröt ett ben (?!)

Inte skulle väl jag vara överängslig?

Vilket citat!

Jag sitter och slötittat på Sommarkrysset samtidigt som jag sitter och slösurfar lite. Varför inte gör något vettigt och helhjärtat i stället? Nämen det här är ju ganska trivsamt också.

I alla fall så brukar de ju visa gamla klipp i Sommarkrysset och nu handlade det om något gammal klipp från TV4-nyheterna där Cicci Renström Suurna satt med i en sändning för att kommentera musikalpremiären av "Annie get your gun". Hon recenserade den typ såhär (fritt citerat):

"Handlingen i Annie Get your Gun är ju bara för töntig. Jag har väldigt mycket hår på armarna, men när jag såg AGYG fanns inte närheten av en resning."

Hoho! Jaja, jag inser att man måste ha "varit där" för att riktigt se det härliga i det...

Ni naa ni na ni na - Lillkillen tipsar

Lillkillen vill tipsa om sin nya favoritlåt som han nyss diggade till på radio:

Kanye West - Golddigger

Svettigt värre i Ghettot

Idag var det dags för Lillkillen att komma hem till sin storasyster igen. Han åker taxi från skolan och eftersom han bara åker hem till mig en gång i månaden har det ibland (ofta..) blivit en del krångel med skolskjutsen. Därför brukar jag alltid ringa samma dag och dubbelkolla att adressen och tiden är rätt och de senaste gångerna har det gått bra. Men här kommer en liten historia från det verkliga livet...

När jag ringde i förmiddags berättade telefonisten att han kommer att komma samma tid som vanligt (ca 16.05) och blev som vanligt irriterad för att jag ringer och kollar upp en så självklar sak. Och jag skämdes som vanligt för att jag ringde och störde. Men när klockan blivit 16.15 började jag bli lite fundersam och jag ringde för att kolla om han var på väg och javisst, det var han, men det var uppskrivet att han skulle komma 16.35 . Konstigt att jag inte hade fått veta det tänkte jag, men vad kunde jag göra annat än att fortsätta vänta.

I samma veva kommer en man fram till mig där jag står och väntar. Vi kan kalla honom "Gubbgrannen" och är alltså en gammal gubbe som bor granne med oss. Han är väldigt gullig och otroligt social, han har alltid något skämt eller en liten visa att dela med sig av när man råkas utanför. Han frågar mig om jag står och väntar på någon och javisst, säger jag, jag väntar på min lillebror.

"Åh, då passar ju den här. När jag väntar på min dödsbädd och ligger i min säääng..." .

"Oj, vilken fin visa" svarar jag, men detta är dock inte riktigt vad jag vill höra eftersom klockan börjar närma sig 16.45 och jag fortfarande inte har sett röken av Lillkillen. Men Gubbgrannan fortsätter:

"Jag jobbade på Wiks slott i fem år från att jag var 14 till 21, Sedan gjorde jag lumpen och sedan jobbade jag inom parkförvaltningen. Efter det jobbade jag tio år på Botaniska Trädgården och sedan..."

Här tar jag upp mobiltelefonen, ursäktar jag mig med att jag verkligen måste ringa och se om min Lillebror är på väg. Gubbgrannen ser tyvärr väldigt sårad ut, väser att han aldrig har förstått sig på de där manickerna och går sedan sin väg. Stackars Gubben, jag får bjuda in honom på fika när vi träffas igen, han verkar ha en del på hjärtat.

När jag får prata med en telefonist igen frågar jag om Lillkillen möjligtvis är i närheten svarar han att "jag tror inte att han kommer att komma överhuvudtaget". Va? Jag blir chockad. Har bilen kraschat och alla har förolyckats? Har taxichauffören kidnappat honom? Har han flyttat utomlands? "Han kommer nog inte att komma, för han finns inte med i någon bokning i datorn." Jag blir ganska livrädd och förbannad, jag har ju fått höra att han är på väg och plötsligt har han slukats av jordskorpan? Lillkillen har inget tal och kan ju inte protestera om han t ex blir avsläppt på fel ställe eller liknande. Men det visade sig efter lång tystnad att Lillkillen faktiskt fortfarande var "på väg" och vid 17, en timme efter utsatt tid, kom han. Lycklig och glad som tur var! Det visade sig helt enkelt att taxichauffören glömt att hämta upp honom i skolan och hade lämnat alla barn i Ghettot när han kom på det och fick sedan åka tillbaka och hämta honom. Så ingen fara skedd. Men svettigt var det...


I-landsproblem?

När det är så här hett både ute och inne så stör jag mig irriterat på många olika saker, inte bara på Kvällspasset.

Igår satt jag ännu en gång i tortyrmaskinen, nej jag menar stadsbussen. Det behöver inte vara speciellt varmt för att bussen ska vara kokhet. Nuförtiden när utomhustemperaturen klättrar mot trettio är det absolut olidligt att sitta inne i bussarna. Det måste vara runt fyrtio grader och när det samtidigt gassar in sol från alla håll samt att man måste trängas med folk eftersom bussen är smockfull så får jag panik! När jag åkte hem från stan igår rann svetten i en strid ström och kroppen klibbade ihop i sig själv. Men mest synd var det om de äldre (som självklart hade vinterkläder, se tidigare inlägg) som såg ut att vara på avtuppningsgränsen. Det värsta är nästan den enda källa till svalka som finns i bussen: ett takfönster längst bak i bussen och är öppet 1,5 cm. Behöver jag nämna att det inte kommer så mycket fläkt därifrån? Nej, jag vet inte många andra grupper som man skulle behandla likadant år efter år efter år förutom kollektivtrafikanter (=folk utan så mycket pengar). Eller?

RSS 2.0

 

Låt den rätte komma in av John Ajvide Lindqvist

 


follow me on Twitter

 


According to Jennie
Att vara Charlie Schulmans pappa
Amys blogg
Bloggkommentatorerna
By Jo with love
Camillas lockar
Dialoggen.se
Finnjonna
Fotbollsfrun
Fraidi
Hedgehog in a storm
Husmorsorna
Karolina Lassbo
Kylskåpsmorsorna
Linda K
Lindas [B]loggbok
Linda Skugge
Populärkulturjunkien
Prinsessans dagbok
Saker som händer
Salt & Peppar
Sporty Spice
Stenkastet
Studentliv
Telepatetisk
Vimmelmamman

 

 

Bloggparaden

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

 

 

Allmänt

 

Personligt bloggar