Alla gör vi misstag

Jag letade efter ett kvitto för den senaste gången jag var hos psykologen, för att kunna lämna in det till institutionen och få ersättning. Jag hittade kvittot, men upptäckte att psykologen missuppfattat mitt namn lite grann och skrivit "Amanda Hellström". Kanske har hon djupanalyserat mig och upptäckt ett långväga släktskap med Håkan som hon lite subtilt vill hinta till mig.

De synska byxorna

Igår morse då jag skulle klä mig hittade jag ett par byxor som jag inte använt sedan jag var i Turkiet förrförra sommaren. Jag funderade på om det eventuellt hade "krympt i lådan" så att jag inte kan ha dem längre, men konstigt nog hade jag inga problem med att knäppa dem. Däremot kände jag någonting bulligt i fickan. Jag satte ner handen i fickan och vad får jag upp? 500 kronor i turkiska lira! Vilken grej! Sådant händer bara inte. Vad kan då detta betyda? Jag var helt övertygad om att det var ett tecken på att Turkiet skulle vinna semifinalen mot Tyskland under kvällen. Tji fick jag, men det var nära...

I've got love in my tummyIrriterande blir det när man får baotasmak för någonting onyttigt som dessutom inte är speciellt billigt. För någon vecka sedan köpte jag en förpackning Sia "Glace Meringue Lemoncurd" för att bjuda på när vi hade gäster, men glömde(?) sedan att ta fram den. Idag kom jag på den och tänkte ta en liten skål till efterrätt. Och det smakat HIMMELSKT! Detta är alltså citronglass med citronsås och citronmaränger. Jag känner på mig att denna förpackning inte kommer att få stanna i frysen länge, samt att den inom en snar framtid också kommer att ta slut på ICA i Ghettot för att en anonym Ghettoinvånare bunkrat upp hela lagret...

Buzzador

Jag är med i något som heter Buzzador. När jag registrerade mig fick jag veta att jag skulle testa allsköns produkter gratis. Efter bara någon vecka som medlem så fick jag mycket riktigt ett bra erbjudande om att testa en ny sorts kexchoklad och jag fick hem runt tio påsar. Men sedan dess har det ekat tomt i mailboxen. Det har varit erbjudanden om hundmat (har ej hund) och att testa ett nytt betalkort (vilket inte är ett erbjudande för mig, utan endast ett affärsknep för dem).

Igår när jag kollade mailen fick jag dock se att ett nytt erbjudande hade ramlat in... Jippie, tänkte jag! Nu äntligen kanske jag får testa något vettigt... Och vad ser jag när jag öppnar mailet?

"Du har blivit utvald till kampanjen för Ellen - probiotika, mjölksyrabakterier mot underlivsbesvär. Att tacka ja är ingen garanti för att du kommer med i kampanjen, men de flesta som anmäler sig kommer med.
OBS! En förutsättning för att anmäla sig till kampanjen är att du har eller har haft underlivsbesvär."

Hrmf... Inte vad jag hade tänkt mig precis. När jag registrerade mig fick jag klicka i vilka mina intressen var, men jag kan lova att inget av det jag klickade i var " ( x ) Underlivsklåda".

Om ni ändå känner er lockade att bli medlemmar och registrerar er får ni gärna uppge att ni blivit tipsade av mig, så får jag kanske lite extra poäng... "amandahenriksson" är mitt användarnamn.

Man kan ha olika kvaliteter

Scen: Igår kväll. Jag och Sambon ska precis somna.

Sambon: Vad är egentligen en disktrasa för något?


Glad midsommar!

Jag önskar er läsare en glad midsommar! Så mycket firande blir det nog inte för mig tyvärr. Jag ska åka till jobbet snart, men vi tänkte hinna äta lite sill och färskpotatis ute på trädgårdsbalkongen. I och för sig gick jag precis ut på balkongen och upptäckte att det var svinkallt, så det blir nog intagande av sill med vinterjacka på sig. Det är väl midsomrigt?

Värsta Chicago

På jobbet idag satt jag och en kollega och småpratade över middagen. Kollegan undrade lite förvånat hur jag vågade bo i Ghettot. Jag skrattade lite och tyckte att det hela var överdrivet och påpekade att det faktiskt aldrig hänt mig någonting så länge jag bott här, vilket i och för sig inte är alltför länge.

Men på väg hem bara några timmar senare fick jag äta upp mina ord. Inte för att det hände mig någonting, men jag fick i alla fall ett argument till varför man inte skulle våga bo här. Några hållplatser bort från mitt hem hade polisen spärrat av ett område och två poliser med mycket sträng uppsyn stod och tittade åt alla håll. Mitt i avspärrningen låg något som såg ut ungefär som en skinnjacka och en blodfläck. Jag fick kalla kårar längs ryggraden och promenaden från vårt lilla centrum blev lite skrämmande. Jag fick för mig att alla människor jag mötte var ute efter att mörda och/eller råna mig. En man gick förbi mig och pratade och jag tyckte han sa ungefär "pengarna eller livet?!" till mig och jag gav honom en isande blick. Strax efter det märkte jag att han pratade i ett headset på ett språk jag inte förstår och han gav mig en konstig blick tillbaka. Mycket förståeligt.

När jag kommer hem läser jag på UNTs hemsida att det varit ett misstänkt mordförsök i Ghettot. En man har förts till sjukhus med livshotande skador efter att ha fått knivhugg i halsen och en annan kvinna har lindrigare skador efter att ha blivit knivhuggen i pannan.

Klagosången hörs från Ghettot

Jaha, då var min "helg" slut och jag har nu en sexdagars arbetsvecka framför mig... Den bortskämda studenten tar nya tag och fokuserar på alla pengar som kommer att ramla in i slutet av juli.


2-0

De svenska spelarflickorna har nu avslutat sitt lilla teparty med småkakor och små, fina, rosa tekoppar med guldkant. Stackars Lille Ljungberg bröt en nagel och måste sitta med manikyr hela natten. Henke frågar bestört "Va, var det där en riktig match? Jag trodde att det var träning.". Zlatan ska åka hem och fålla gardiner.


Old people rock

Där jag tränar är det en brokig blanding av alla typer av människor. Gamla, unga, studenter, professorer, vältränade och lite mindre vältränade... Många lär man sig att känna igen eftersom man går på många pass tillsammans. En person som jag lägger väldigt noga märke till är en äldre dam. Eller, jag vet inte om äldre dam är rätt ord. Jag har nog aldrig sett en person som ser äldre ut än henne. Hon är lätt över nittio. Men ändå är hon välbevarad på något konstigt sett. En person som ser väldigt gammal ut, men samtidigt frisk för sin ålder om ni förstår vad jag menar?

Det konstiga är att hon är på ca 90 % av alla pass jag är på. Hon lyfter tyngder, är uppe och hoppar, gör armhävningar och sit ups... Ibland ser jag henne komma ut från ett simpass i bassängen för att sedan byta om och gå på samma pass som jag. För att sedan stanna kvar i gympasalen och gå på nästa pass... Helt otroligt vilket krut det är i den damen. Det ska väl erkännas att hon inte är den spänstigaste hopparen, men sit ups och armhävningar klarar hon bättre än jag. Det är nästan så pass att jag börjat tvivla på att hon verkligen kan vara så gammal som hon ser ut.

Men idag hörde jag henne prata med en väninna inne i omklädningsrummet. De pratade om barn och damen berättade då att hon är farmors mormor. Farmors mormor!! Har aldrig hört talas om någon som har en sådan vid liv. Då kan hon ju inte vara ung precis...

Gud vad jag önskar att jag får bli farmors mormor, vilken lycka att se sina barnbarnsbarnbarn växa upp!

Idag vill jag gratulera...

...Finnjonna som fick ett så efterlängtat plus idag. Vi håller alla tummarna och tror det allra bästa.

Amanda i Ghettot goes Shoppingblogg

För någon timme kom vi hem med detta napp:Men vad är nu detta? Kan två fattiga ungdomar verkligen ha råd med detta? Svaret ligger i att vi har snälla släktingar. Påsen från Jysk fick vi för en generös förlovningspresent, Cerverapåsen för ett presentkort och IKEA-påsen för resterna av ett annat presentkort. Helt gratis med andra ord!


Och vad innehöll på påsarna?Jysk-påsen innehöll fyra dynor till våra stolar ute i trädgården (balkongen). Fint va?Resten ligger här till allmän beskådan.  En dörrmatta storlek större, tre fina, röda bunkar i bra kvalitet (Sigvard Bernadotte!), en hushållspappershållare, en tårtspade, en aluminiumform för muffins, två diskborstar, en röd brödburk, en äggklocka att sätta fast på kylskåpet, två matlådor, nya knoppar till ett skåp i vardagsrummet, fyra glas från Marimekko, en klädroller, en toaborste och två kökshanddukar. Helt gratis var alltså detta! Man kan kanske inte köpa till sig lycka, men man kan definitivt köpa till sig välmående för stunden...

118 100 lurar av mig 12 kronor

I morse tittade vi på morgonteve till frukosten och för miljonte gången visade de reklamen för 118 100 - numret dit man kan ringa och få svar på "allt". Och när jag för miljonte gången frågar Sambon "mehhh kan man verkligen få svar på allt?" så föreslår han att jag ska göra ett försök med en riktigt klurig fråga. Det första som kommer upp i huvudet är en fråga som vi diskuterade igår innan vi somnade. Nämligen hur det egentligen ligger till med den där telia-pappan? Det är ju tydligt att han är singel, men håller på att få ihop det med den där Monica. Men vad har hänt med hans förra fru, barnens mamma? Min fråga blev alltså "Är pappan i telia-reklamen skild eller har barnens mamma dött?".

Efter någon timme kom svaret:

"118 100 gissar på att mamman i telia-reklamen skilde sig ifrån pappan när barnen var små. Vi tror att hon ville satsa på sin karriär och se världen. Telia-familjen är mycket inriktade på telefoni, internet och bredband och detta ville inte mamman dela med familjen. Nu letar telia-pappan efter en ny kvinna och detta kan man enkelt följa via telias reklam. Vi får se om han får nå napp! Ha en trevlig dag."

"118 100 gissar..." Ha! De vet ju inte alls vad som hänt i telia-pappans och telia-barnens liv, de bara gissar. Det kunde jag lika gärna ha gjort själv! Jag hade hoppats på en redogörlig sammanfattning av pappans liv samt mms med kopior på skilsmässopappren/dödsattesten.


"Vardagslyx"...

...är ett väldigt stort modeord på bloggarna nuförtiden. Och det är precis vad jag har nu när jag kommer hem från en lååång jobbdag. Sambon står i köket och fixar fläskytterfilé med potatis, fetasallad och allt vad det är... Mums! Och halvligger i soffan med fötterna på bordet. Jag ska precis uppdatera mig på alla inlägg jag missat under dagen och kvällen (68 st...) på bloggkoll. Där man förresten kan lägga till min blogg och bli meddelad så fort jag skrivit något nytt! Det vill man väl inte missa, hö hö...

Blomsterkonst

Vid brist på annat material visar jag en bild på den finaste blomlådan i Ghettot (vår):(Det säger nog mer om de andra blomlådorna än om vår.)

Lite bloggtorka

Lite bloggtorka är det ändå nu. Jag jobbar hela kvällarna och på dagarna innan hinner man inte göra mycket som är värt att skriva om. Och jobbet skriver jag definitivt inte om heller. Så ni får ha lite tålamod med mig i fem veckor framåt.

Tick, tock, tocktocktock, tickkkkkk

Jag skulle vilja tipsa om en blogg idag, nämligen Finnjonnas. Hon är ihop/gift (?) med Marcus Birro och tillsammans kämpar de med att få barn genom IVF. Det är så spännande och rörande att följa deras kamp... Jag håller alla tummar och tår för att det går vägen den här gången!

En dröm som jag har ganska ofta (i sovande tillstånd) är att vi ska ha barn och vi förbereder oss för fullt. När det precis börjar bli dags för det magiska datumet kommer jag på att jag ju faktiskt inte är gravid och jag oroar mig för vad Sambon ska säga egentligen... I natt drömde jag samma sak. Jag sprang och sprang på Amsterdams gator för att hitta ett graviditetstest, men visste ändå innerst inne att det inte var någon bebis...

Vet ej vad detta kan betyda, men antagligen så är det någon konstig biologisk klocka som tickar på något knäppt sätt.

Klass 9A

Klass 9A är ett program som vi har följt slaviskt från vår tv i Ghettot. Den perfekta dokusåpan! Man kom en massa spännande människor in på livet och man slapp gotta sig i intriger och jobbiga fram-och-tillbaka-relationer. Men det fanns en sak som jag reagerade ganska starkt på.

De nya lärarna verkade självklart väldigt skickliga och det var säkert ingen slump att just de valdes ut och presenterades som "Sveriges bästa lärare". Men att eleverna hade presterat så dåligt tyckte jag verkades skyllas väldigt mycket på att de förra lärarna var dåliga. Detta sades väl aldrig rätt ut, men framstegen attribuerades hela tiden till de nya lärarna och det signalerar väl att de tidigare inte var så bra. När de nya lärarna sedan skulle lämna klassen var det mycket protester och tårar som sprutade.

Om jag jobbade som lärare i den klassen skulle jag inte känna mig speciellt lockad att komma tillbaka till jobbet. Jag kan egentligen inte säga att de lärarna är varesig bra eller dåliga, men man kan nog inte skylla allt på lärarna. Eleverna i klassen kom väl många från stökiga områden och familjesituationer, hade kanske ingen studietradition i släkten och många hade inte bott i Sverige så länge och kunde därmed inte svenska så bra. När ett antal lärare sedan kommer och kan jobba heltid med bara den klassen så är det klart att de kan göra mycket mer än vad de andra lärarna kunde, som säkerligen har många andra klasser i sina ämnen också.

Här kan man läsa att samtliga i klassen har höjt betygen i alla fall, superbra! Och detta även efter att de gamla lärarna kommit tillbaka...

Vad skulle ni göra...

...om den kvinnliga gympaledaren hade en stor mörk fläck mitt på rumpan som alla såg, speciellt då det skulle böjas framåt... Behöver jag säga mer? Ingen sa något såklart. Stackare.

Sommar, sommar, sommar...

Det har nu avslöjats vilja som kommer att sommarprata i Sommar i P1. Här kan man se hela listan.

Den allra största och mest intressanta nyheten nyheten för oss alla är väl att det är två psykologer och en psykiater som ska vara med! Maj Briht Bergström-Walan, sexualforskare och psykolog, Manuel Knight, psykolog affärsman och föreläsare samt Åsa Nilsonne, psykiater, professor och författare. Den enda jag känner till sedan innan är Åsa Nilsonne, men det ska bli intressant att höra från de andra också. Manuel har varit elitsoldat i amerikanska Special Forces, har varit krigsfånge i Irak och jobbar nu med konfliktlösning i högrisksituationer och Maj Briht var pionjär inom sexualundervisningen och den första sexologen i Sverige.

Några andra som jag verkligen ser fram emot att få höra är Fredrik Lindström, Kajsa Bergqvist (jag sätter 10 spänn på att hon kommer att avslöja att hon är gravid under sändning, vad tror ni?), Måns Zelmerlöw (!), David Batra, Leif Silbersky och framförallt några av mina favoriter... Annika Norlin och Mia & Klara!

Jag är en riktig radiojunkie. Eftersom jag åker så mycket buss och alltid vill ha något i öronen laddar jag ner en massa podradio och nu får jag definitivt lite material att sätta tänderna i.


Tidiga morgontimmen

Klockan fem i morse ringde väckarklockan och jag drog en lättnadens suck då jag kom på att det inte är jag som måste gå upp, utan sambon som börjar jobba klockan sju.

"Det borde vara olagligt att börja jobba såhär tidigt!" utbrast Sambon halvt i sömnen.

"Äsch, du blir pigg så fort du börjar röra på dig, och så kommer du tycka att det är skönt att komma upp tidigt" svarade jag lite ondskefullt. Men om några dagar är det min tur att börja jobba klockan sju och sätta väckarklockan på fem och då blir det kanske annat ljud i skällan.

Men sanningen är den att klockan fem skulle vara en härlig sovmorgon för mig när Lillebror är här. Så det är ju inte så farligt...

Jag = Nyhetsmorgon addict

Det första jag tänker efter att Sverige har gjort två mål mot Greklands 0 (noll!) är att YES nu blir det så mycket roligare att titta på Nyhetsmorgon. Roligare än om de hade tjötat om "vad gjorde Sverige för fel?". Ni blir det "Sverige tar EM-guld!".

Amanda i Ghettot goes Sportblogg

Jag har haft så dålig koll och trott att den första svenska fotbollsmatchen i EM är varje kväll under en vecka tid ungefär. Men nu verkar det onekligen som om det är i kväll som matchen är! Jag kommer att missa den eftersom jag kommer att vara på jobbet/på väg hem från jobbet den tiden, men man kommer väl få höra om den tills öronen blöder.

Jag får lite samma vibbar som inför Eurovision. Uppståndelsen var total och alla hade höga förväntningar om att det skulle gå bra. Men så blev det något av ett fiasko... Kan det vara samma öde vi går till mötes nu?

Män och deras mammor

Följande konversation ägde rum i Ghettot för ca en vecka sedan medan jag och Sambon tillagade den första färskpotatisen för i år:

Jag: Man kan lägga i lite smör när de är färdiga, så blir det smörslungad potatis.
Sambon: Öh.. SMÖR och POTATIS tillsammans? Nej fy! Har aldrig hört talas om.
Jag: Hmm, okej.

Följande konversation ägde rum i Ghettot medan jag och Sambon tillagade den andra färskpotatisen för i år och precis efter att Sambon tillbringat en helg i sin hemstad.

Sambon: Min mamma berättade ett bra trick som de gör på alla fina restauranger, man kan lägga i smör bland färskpotatisen! Det har jag gjort nu. Gott va.
Jag: .......

Ja, män och deras mammor! Det finns nog ingen som kommer att kunna leva upp till deras standard. Och jag har Svärmor att tacka för att jag fick smör till potatisen till slut!

Min porr

Detta är porr för mig. Ser ni vad det är?Rena kuddar direkt ur torktumlaren.

Patetiskt? Vem sa det där?!

Jag ägnar mig åt den vanliga sysslan

Nu har Lillebror åkt iväg till skolan och jag har hela dagen ledig. Jag tar och ägnar mig åt min vanliga aktivitet - städning. Plocka, damma, göra rent köket, göra rent badrummet, dammsuga, tvätta mattor, sängkläder, täcken och kuddar. Dagen är räddad!

 Sambon har en felaktig uppfattning om att jag skulle tycka om att städa och att det är därför jag gör det. Detta stämmer definitivt icke. Men jag ogillar starkt när det är stökigt och smutsigt och därmed finns inte så mycket val. Samma sak gäller nog för de flesta som städar mycket...

Hyror & skit

Jag läser i Hyresgästföreningens tidning Hem & Hyra (vuxet!) att regeringen gärna vill införa marknadshyror i Uppsala och i resten av landet. I och med detta kommer hyrorna för hyresrätter att rusa i höjden och många kommer säkert inte ha råd att bo kvar. Men vad har man för val? Har man inte råd med hyran så har man väl inte råd att köpa bostadsrätt heller?

I alla fall så kunde man se i en tabell med hur många procent hyrorna i olika stadsdelar skulle öka med. 31 % stod det om Ghettot. What! Ghettots hyror borde väl sjunka om det är marknadshyror som gäller tänker jag i min enfal. En ökning med 31 % skulle för oss innebära 1356 kronor. Detta är väldigt mycket pengar för en student. Jag tar detta mycket personligt! Regeringen vill sätta dit mig. De vill att jag ska sitta med min kurslitteratur ute på en camping någonstans. En camping i ett tält jag sytt själv av gamla platspåsar jag fiskat upp ur Fyrisån. Och jag plankar självklart in eftersom jag inte har råd med marknadshyrorna där.

Amanda i Ghettot sätter dit Djungelboken


Oskyldig barnunderhållning... ELLER?

När man har sett Disneys version av Djungelboken miljarders med gånger (dels när man själv var liten, men främst med Lillebror som älskar den) börjar man analysera den på en lite "djupare" nivå. Man kan ju undra vad sådana där populära barnklassiker egentligen sänder för budskap till kidsen idag. Två exempel:

Orangutangen sjunger "att känna till hur eld blir till är mina drömmars mål, jag vill ju bli en man: en människa och lära allt du kan, jag vill ej längre apa mig jag vill bara va' en man".
Jaså! Härmed sänder Disney ut signaler om att det endast är män som vet mycket, t ex att göra upp eld. Jag antar att det handlar om en översättning av engelskans "man" som väl mer betyder människa än just man, men vad vet kidsen om det!

Baloo och Bagheera diskuterar om Mowgli kan bo kvar med dem eller om han måste tillbaka till människobyn. Bagheera som tycker att han måste tillbaka till byn använder ett argument i stil med "han måste ju bo med människor, du skulle väl aldrig gifta dig med en panter?".
Vadan detta, kan det vara någon typ av rasbiologiskt apartheidtänkande som smyger sig fram mellan raderna? Hur ska kidsen tolka detta egentligen?

Visst har jag suttit huvudet på spiken nu, eller vad säger ni?

Gammelfarmor

I torsdags då jag jobbade pratade jag med en sjuksköterska som fick se mitt personnummer då jag skrev på ett papper. Hon berättade då apropå inget speciellt att jag har några år på nacken jämfört med en del andra som jobbar på mitt jobb. Tydligen finns det många som är 3-4 år yngre än jag. QUÉ tänker jag. 4 år yngre än jag, kan de jobba? Ligger inte de i spjälsängen fortfarande? Jag är så van att vara den yngsta i många sammanhang, bl. a. på jobbet att jag blir chockad när jag upptäcker att så inte är fallet längre. Nu är jag väl snarare den gamla visa gammelfarmorn som alla kollegor tar tillfället i akt att fråga om hur det var i forna tider...

Tiden går väl bara snabbare och snabbare och snart sitter jag på demensvården och blir förvånad när det kommer in boende som är yngre än jag...

Flickan som lekte med elden


Denna goding läser jag nu. Andra delen av Stieg Larssons Milleniumtrilogi: "Flickan som lekte med elden". Otroligt spännande! Kanske ännu mer spännande än ettan, men det är lite svårt att säga. Vanligtvis när jag läser den här boken innan sömnen faller in så är det sidvändning efter sidvnändning tills ögonen går i kors. Detta när Sambon är hemma. När Sambon inte är hemma är det värsta sortens skräckbok som ger mig mardrömmar om känslokalla mördare som är ute efter mig och Lillebror. Ja vad säger man, inte trodde jag att jag skulle gå och bli så beroende av en karl-usling.

Jag undrar förresten varför det är så extremt populärt att läsa böcker, och se filmer också för den delen, som handlar om brutala mord. Finns det inget trevligare att lägga sin energi på? Inte för att jag är bättre själv.

Akut avsaknad av intressant television

Lugnet har lagt sig i den fridfulla tvåan i det gemytliga Ghettot och det är dags att sjunka ner framför teven. Men vad skådar mina ögon! Det finns absolut ingenting att kolla på. Vilken katastrof! Nu kanske några smartisar tänker "men hallåå, det finns faktiskt annat att göra än att kolla på tv" och det vet jag. Men jag VILL kolla på tv NU! Detta meddelar tv-guiden att jag har att välja och vraka bland:

SVT1: Fredriksdalsteatern: Den stora premiären. Buskis. Nej, nej, nej, bland det värsta som finns på tv!
SVT2: Schackmatt, Provenzano! Någon film om en siciliansk maffiaboss. Är säkert bra och intressant, men inte den lättsmälta underhållning jag vill ha nu.
TV3: Life. Någon slags polisserie från USA. Om den är någotsånär lik CSI är jag inte intresserad. Jag kommer dessutom inte fatta något eftersom över halva har gått.
TV4: EM 2008: Portugal - Turkiet. Nog för att fotbolls-EM ska bli spännande men jag sparar mig nog till de svenska matcherna...
Kanal 5: Most Daring. Amerikansk realityactionserie. Nej jag tack jag vill inte se några ungdomar käka grislivmoder och hoppa från stridsvagnar som seglar 1 km upp i luften.

De andra kanalerna orkar jag inte ens kolla upp, jag är så gammalmodig. Aahh har någon någonsin haft ett större problem än detta?

Sol & Bad

Idag blev det badpremiär! Ovanligt tidigt i år faktiskt. Och inte var det så fasligt kallt heller. Jag lyckades till och med doppa mig innan Lillebror, och han är definitivt ingen badkruka kan jag meddela.

Det finns väldigt mycket intressant att observera på en badstrand full med folk. Något tråkigt jag såg var en liten pojke (fem år?) som kastade sten på en andmamma och hennes miniminiandbebisar. Och föräldrarna satt precis bredvid och orkade inte säga mer än "nää sluta" lite halvhjärtat för att sedan återgå till kaffedrickning och konversation. Smärtade att se, men som tur var ryckte en annan mamma in och stoppade eländet. Kan pojken ha varit ett framtida fall av Conduct Disorder? Nej, så får man inte tänka ju...

Lillebror

Lillebror fick skjuts hem till mig av sin pappa. Jag fick berättat för mig att han när bilen stannade på parkeringen utanför direkt ville slita av sig bältet och springa in till min port. Vad roligt! Det värmer ett Storasysterhjärta när Lillebror visar att han tycker om att vara här. För han är ju så välkommen. Nu ligger han och sussar och förhoppningsvis blir det en lugn natt. Jag ska också sussa så att det inte blir en Cranky Big Sis imorgon. God natt!

Utemys

Snart kommer världens sötaste Lillebror för att bo hos mig över helgen. Jag hoppas på mycket utemys, kanske årets första bad? Och mjukglass med tuttifruttiströssel och picknick i skuggan och... Jag för hoppas att Lillebror har samma planer som jag!

Jag är väldigt glad att jag har fått två bud på mina auktioner, nu hoppas jag såklart på ännu mer... Hint...


Grattis på nationaldagen!

Ofta hör man mycket klagomål på Sverige, och det finns väl nästan inget mer positivt än att vara osvensk. Och självklart ska man få klaga på hur mycket man vill! Men jag vill denna dag till ära ta upp lite saker som är så bra med vårt fina land:

Vi har yttrandefrihet.
Vi har föräldraledighet.
Vi har Annika Lantz, Håkan Hellström, Annika Norlin, Fotbollsfrun m.fl.
Vi har gratis universitetsutildning (typ).
Vi har fyra distinkta årstider.
Vi har mitt Ghetto.

Osv. Eller vad säger ni?


Simning

Idag steker solen och jag ska gå emot vad de flesta skulle känna för att göra en sådan här dag. Jag ska nämligen in i ett badhus. Jag fortsätter med min träning och tänkte simma 1 km såhär efter frukost. Jag har alltid tyckt att det är otroligt tråkigt att simma, det är så monotont, bara fram och tillbaka, fram och tillbaka. 1 km är dessutom 40 längder vilket känns ganska ogenomträngligt tråkigt.

Men så fick jag ett tips från Katrin Schulmans blogg av alla ställen. Man kan tänka på längderna såhär:

10 första
10 tråkiga
10 jobbiga
10 sista

Och vips så har man simmat en 1 km! Och förhoppningsvis fått lite träning.

Den dummaste reklamen

Jag tittar alltid på tv till frukost, därmed uppkommer många tv-relaterade tankar på morgonen. En reklam som är så urbota dum att man vill bojkotta produkten i ren protest är den för Ekströms färdiga smulpajer där man får en påse med bär/frukt och en med smulorna - och så sätter man in allt i ugnen. Inget fel med själva produkten. Men i reklamen ser man en mamma (självklart) och en dotter (självklart) som tydligen ska få gäster. De häller i allt i en form och sätter in i ugnen - snabbt och lätt ser man. Men innan gästerna kommer drar de fram en massa disk som de smutsar ner samt mjölar när hela köket och sig själva, bara för att gästerna ska tro att de bakat själva. Men herregud, om man ändå måste diska undan all disk och tvätta rent köket samt sig själva så kan man väl lika gärna baka hela pajen själv! Så irriterad blir jag...

Jobba

I förrgår hade jag en tenta vilket avslutade terminen och idag börjar jag jobba för sommaren. Jag ska jobba sex veckor och sedan har jag sex veckor ledigt... Vilken lyx! Men det känns lite ovant att jobba nu när man är så van att plugga och göra allt i sin egen takt och för sin egen skull. Men det känns skönt också, att få lite rutin på dagarna och känna att man tjänar lite egna pengar. Jag blir alltid så nervös när jag ska börja på ett nytt jobb, men jag får påminna mig själv att det ju brukar gå bra... Och det känns alltid bättre när jag väl kommer dit.

Ett tillskott till vår lilla balkongträdgårdDet här sneda och vinda fotot föreställer en tomatplanta som Sambon fick av några trevliga och generösa personer igår. Än lever den kan jag meddela! En sådan här ska säkert stå i växthus eller liknande. Men jag räknar blint med att den kommer att ge oss tonvis med tomater så att det räcker hela sommaren, trots att den står på vår skuggiga balkong.

Solens mordförsök på mig

Det blir alltid lite hysteri när solen kommer fram för sommaren. Så fort de första solstrålarna kommer ska man slänga av sig halvnaken och ligga och trycka någonstans för att få den perfekta brännan! Även jag föll för detta idag och gick ut för att sola mig. Jag tänkte börja lite lugnt, en timme sammanlagt; en halvtimme på vardera sida av kroppen. När jag kom hem upptäcker jag självklart att jag är lika rosa som Blondinbellas blogg. Även de kroppsdelar som jag smörjde in med solfaktor 25 svider. 25!! Jag trodde att det nästintill blockerade bort alla uv-strålar. Slutsats: det är tydligen helt livsfarligt att vistas i solen och jorden går snart under.

Varför blir man lika chockad över detta varje år?

Nyhetsmorgon-spaning

En man sitter och ska skrapa månadstriss i TV4s Nyhetsmorgon. Vid frågan vad han ska göra med pengarna svarar han:

"Jag tänkte sätta min mamma i pension. Hon har gjort så mycket för oss syskon så nu ska jag betala tillbaka."

Vad rörd jag blir! Tänk att ha ett barn som säger så i tv!

Knivslagsmål

Angående polisbilarna igår så var det en 25-årig man som blivit knivskuren rätt nära vår bostad. Inte spännande, men läskigt! De har ännu inte hittat någon gärningsman.

Jag kommer fortfarande ihåg när jag var nyinflyttad och låg hemma och kollade på tv i soffan hela dagen eftersom jag var sjuk. Det ringde på dörren och jag höll på att ramla baklänges när jag såg genom kikhålet att det var två poliser som stod utanför. De berättade att det hade varit ett knivslagsmål i trappuppgången bredvid och undrade om jag hade sett eller hört någonting. Men det hade jag ju tyvärr inte... Och jag som hade fått berättat för mig att just min gata var den lugnaste i Ghettot innan jag flyttade in, tänkte lantlollan Amanda.


Polisbilar

Fyra polisbilar åkte i ilfart med sirenerna på in i Ghettot. Undrar vad som har hänt? Tre-fyra polisbilar stod också vid bensinmacken vid Ghettots infart när jag åkte hemifrån. Kaffepaus eller hade det varit rån?

Att bli uppspelt och nyfiken av polisbilar - omoraliskt eller mänskligt?

Soran Ismail

En person som man har sett lite då och då i olika sammanhang är Soran Ismail. En 20-årig komiker som bl. a. bloggar på Alex Schulmans sajt 1000 apor, varit med i Parlamentet och i något radioprogram som heter typ "E du keff eller?" (troligen inte just så, men något åt det hållet). Tur att man inte är seriös så att man vore tvungen att göra research. Hur som helst så kände jag direkt igenom honom från gymnasietiden. Den lille pojken gick första året när jag gick sista året. Jag kommer ihåg honom som killen som lugnt lufsade runt i lite för stora kläder. Inte den som jag skulle gissat skulle bli komiker, men jag tyckte att han såg så snäll och trevlig ut. Nu får vi hoppas att det går bra för lillpojken. Jag och Sambon ska gå och se Björn Gustafsson med vänner i oktober och en av vännerna är Soran, så då får vi möjlighet att utvärdera honom lite närmare!

En annan kändis från min gymnasieskola är rapparen Afasi från Afasi & Filthy vars riktiga namn är Herbert Munkhammar. Och nej, det är inget fel med det namnet, det är ett helt vanligt och normalt namn!

Dålig kondition

Det har varit lite si och så med träningen under maj. Men nu har ju sommarens gratisträning börjat på Stallet så det är bara att ta nya tag. I kväll var jag på ett Medelpass och OJ vad det kändes att det var ett tag sedan sist. Efter den andra pulstoppen var jag så slut och illamående att jag blev tvungen att ställa mig och luta mig mot väggen under flera låtar. Man skämdes ju halvt ihjäl! Jag som brukade tycka att just det passet gick som en dans. Nej, jag trodde att många långa promenader skulle ha hjälpt mig att hålla uppe konditionen, men promenader ger tydligen noll träning. Nu ska jag skärpa till mig! Det är så härligt att ha bra kondition.

Jag stekte och stekte och stekte...

Jag tänkte göra morotsbiffar efter att ha blivit inspirerad. Det går ju säkert lätt med hjälp av den nya mixern som bl. a. också river tänkte jag. Och visst gick det snabbt att riva, ca 2 minuter tog det att riva sex morötter, fem potatisar och en lök. Tyvärr tog resten 1 timme och 58 minuter. Ja, det tog två timmar att göra färdigt allt. Otroligt opraktiskt! Men ganska gott blev det. Med betoning på ganska.


Pssst...

Jag har lagt ut lite garderobsfyllare på tradera...

Godkänd av staten?

När jag gick in på aftonbladet.se möttes jag bara av en svart fyrkant med texten "Denna tidning är inte godkänd av staten". Efter några sekunder försvann texten och sajten såg ut som vanligt igen. Min första tanke var att Aftonbladet blivit hackad av någon, typ Lisbeth Salander, men nu tänker jag nog att det är någon tråkig reklamkampanj som jag inte förstår mig på. Någon som vet?

Svärmor tycker till

När vi ätit färdigt baconsalladen tog Sambon fram datorn och började visa Svärmor min blogg. Otroligt pinsamt! Jag försökte först gömma bort datorn, men kom sedan på att jag är en vuxen människa. Så jag gick in i köket i stället och låtsades ta hand om disken medan Svärmor satt och läste. När man lägger ut saker på nätet och dessutom publicerar en bild på sig själv får man väl utgå från att folk man känner kan läsa det man skriver och förstå att det är jag som skriver. Men att någon man känner sitter och läser rakt framför ögonen på mig klarar jag inte av.

Tydligen hade Svärmor sagt till Sambon att hon blev inspirerad att själv vilja starta en blogg. Men man vet ju aldrig hur Sambon lägger in egna värderingar i saker och ting. Antagligen sa hon att hon blev avskräckt från att läsa och skriva bloggar för all framtid.

Klasskamp

Idag var jag på promenad strax utanför Ghettot, i ett fiiiint villaområde. På vägen utanför en av de största villorna hittade jag en tjuga begraven under lite lera. Självklart tog jag upp den, torkade av den och la den i fickan. Min månadsinkomst har nu ökat med ca 0,25 %. Ka-ching!

Fattig student vs. Överklassen 1-0.

Baconsallad

image55

Vad säger ni, kan man bjuda svärmor på detta? Det är i och för sig lite sent att ändra sig nu, hon kommer om en kvart...

Semester?

Min semester verkar ha börjat lite i förväg i min hjärna. Två dagar i rad har jag gått upp klockan nio, detta är inte likt mig.. Jag somnade dessutom klockan 23 igår. 10 timmar?! Otroligt slöseri... Nej, 07 ska det vara, helg som vardag!

RSS 2.0

 

Låt den rätte komma in av John Ajvide Lindqvist

 


follow me on Twitter

 


According to Jennie
Att vara Charlie Schulmans pappa
Amys blogg
Bloggkommentatorerna
By Jo with love
Camillas lockar
Dialoggen.se
Finnjonna
Fotbollsfrun
Fraidi
Hedgehog in a storm
Husmorsorna
Karolina Lassbo
Kylskåpsmorsorna
Linda K
Lindas [B]loggbok
Linda Skugge
Populärkulturjunkien
Prinsessans dagbok
Saker som händer
Salt & Peppar
Sporty Spice
Stenkastet
Studentliv
Telepatetisk
Vimmelmamman

 

 

Bloggparaden

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

 

 

Allmänt

 

Personligt bloggar