Dagens avslöjande måndagen den 26 januari 2009

Jag blev chockerad och förfärad då ledaren för gympapasset hade lagt till ny musik och E-Type inte längre fanns med! Skandal!

Vägen hem

Gårdagskvällen var väldigt trevlig, jag var nämligen bjuden på filmpremiär! Det är min kusin Disa som har varit med och agerat i samt medproducerat kortfilmen Vägen hem som hade världspremiär igår på Slottsbiografen här i Uppsala. Det var så kul att se min duktiga kusin i en film som för övrigt var väldigt gripande, mörk och välgjord... Det var kul att få mingla lite och bli bjuden både på vin och tilltugg.Gruppbild från gårdagen! På bilden kan vi se Sambon, Stella (barndomskompis till min kusiner) med sin Nisse bakom sig, Pierre Wilén (regissör), i grå klänning min kusin Disa, bakom henne till vänster Pierre Wilén (regissör), bakom till höger Johan Andersson (skådespelare från filmen). I lila har vi Stenkastaren och bredvid hennes man Tony. Puh, jag kanske borde ha bett dem att stå på en rak rad bredvid varandra, allra helst med stora namnskyltar.

Värt att nämna är också Per Graffman (som alla kände igen, men ingen kunde namnet på) var där och att jag satt precis bakom honom i biosalongen! Men eftersom jag inte har någon som helst koppling till honom vågade jag inte be honom att vara med på kortet.

Lisbeth SalanderSåhär ser alltså Lisbeth Salander ut i filmatiseringen av Milleniumtriologin! Alla som har läst böckerna har säkert någon tydlig bild av Lisbeth, inklusive jag... Men jag måste säga att det inte riktigt var så här. Det är någonting som inte klaffar, men vad? Jag ser Noomi Rapace med lite väl perfekt ögonskugga för att vara Lisbeth? Kanske handlar det om åldern också, nämns det inte att folk tror att Lisbeth inte är en dag över 14? Jag tror inte att kvinnan på bilden är en dag under 30, och Noomi är också just 30 år gammal.

Men i vilket fall som helst ser jag fram emot att se filmen och jag är övertygad om att Noomi är väldigt duktig och kommer att göra karaktären rättvisa ändå!

Bild från Aftonbladet.

Är jag överkänslig och oempatisk eller reagerar jag normalt?

Vi går nu in på tredje dagen som Sambon hållit sig isolerad i vardagsrummet av rädsla för att bli smittad av min vinterkräksjuka. Till en början tyckte jag att det var gulligt och jag förstod att han var rädd och ville göra allt för att slippa bli sjuk eftersom det är så jobbigt. Men nu börjar det gå för långt!

Han äter ingenting förutom flytande kost, han går knappt ut i resten av lägenheten, jag har fått sköta allt hushållsarbete som disk, tvätt, blomvattning, städ och handling - trots att det är jag som är sjuk och han som är fullt frisk (men han tog hand om mig jättefint när jag var sjuk, gav mig allt som jag bad om, så jag ska absolut inte döma ut honom för hårt)! Han ryggar tillbaka om jag går för nära och har helt felaktiga uppfattningar om vad en magsjuka är, t ex säger han saker som "jag hade en sur uppstötning igår kväll så jag är nog magsjuk nu". Han vill inte ens tända lampan, som att den skulle ha någon betydelse?

Jag börjar bli galen! Eller överreagerar jag? 

Första dagen på termin fem

Jag får ändra min presentationstext högst upp, för idag är det första dagen på termin fem. Kanske inte bästa starten för mig, jag sitter hemma och pluggar i stället för att gå på dagens föreläsning. Jag hade ställt väckarklockan och gick upp, trots minimal sömn och en massa illamående. Men när jag knappt kunde öppna byrån för att ta ut kläderna jag skulle ha på mig fick jag erkänna för mig själv att det nog var bäst att jag stannar hemma idag också. 

Det var en himla långdragen sjukdom det här. Kan vi inte bestämma att vi avskaffar det här caliciviruset eller vad det heter nu?

Fråga

Är detta verkligen intressant och relevant? Johan Palm, före detta Idol-deltagare, slår sönder ett pepparkakshus som ser ut som Brad Pitts och Angelina Jolies nya hus. Varför? Hur kommer de på sådana saker på Aftonbladet? Det finns väl ingen som helst koppling mellan Johan Palm och Brangelina, dessutom är väl inte pepparkakshus det mest aktuella i mitten av januari? 

Eller bryr jag mig i onödan?

Det allra värsta

Men det allra värsta med att ha haft vinterkräksjukan är att jag inte har orkat ta hand om hemmet. Disken har jag inte ens vågat titta på och Sambon är knappast i skick att röra vid någonting som en magsjuk person har fört till sina läppar. Så på diskbänken i Ghettot kan vi alltså finna GÅRDAGENS kvällsdisk helt orörd. Imorgon när jag vaknar upp kommer jag alltså att finna disk som är TVÅ DAGAR gammal. Jag bara ser hur programledarna i "Rent Hus" stormar in, spänner ögonen i mig och säger något i stil med: "Åh herregud så det ser ut här, vet du inte att du kan locka till dig ohyra?". 

PS: Jag vet att detta är ganska ohälsosamt och jag önskar att jag kunde ta och strunta i disken då och då, det är charmigt och visar att man har viktigare i livet att bry sig om. Men jag fungerar inte så helt enkelt!

Bluuääää

Jaha, i dag har jag haft den ökända vinterkräksjukan. Jag kan inte påstå att jag mår så bra just nu, har ganska hög feber och ont överallt, men det värsta är i alla fall över! Det som känns väldigt tråkigt är att Lillkillen fick åka hem när jag insjuknade, och inte kunde stanna kvar till imorgon som det var tänkt, men vad ska man göra... 

Det som räddade mig i förmiddags när illamåendet var som värst var Morgonpasset i P3 där de gick igenom P3-guldgalan som jag tyvärr bara fick se första halvtimmen av, men som verkade väldigt bra! Det roligaste var att lyssna på liveuppträdandet med Detektivbyrån, Hello Saferide och min sanitetsporslinskollega Markus Kruunegård som fick ha en hink på scenen eftersom han också var magsjuk. Men han behövde inte använda den, och det märktes inte att han var sjuk när han drog igång "Jag är en vampyr" som var bästa låten enligt mig och P3-guldröstarna.

Som jag har nämnt innan så är Sambon otroligt rädd för att bli magsjuk, så att bo tillsammans med en magsjuk stackare under dagen var väl ingen höjdare. Några interventioner han har utfört idag för att slippa bli sjuk är: satt med balkongdörren vidöppen i flera timmar (det blev otroligt kallt i lägenheten) och svalt en mindre näve rosépepparkorn (vi hade ingen vitpeppar) hela. Men han har också tagit hand om mig på ett förträffligt sätt och om (när) han blir sjuk ska jag ta hand om honom minst lika bra. Min mamma har också tagit hand om mig på elektroniskt vis, genom att skicka många peppande och gulliga sms och det är jag väldigt tacksam för!

Eva, Eva

Nej, självklart var jag inte bjuden på någon jeeedrans ELLE-gala. Men om jag hade gått så skulle jag vilja vara lika snygg som Eva Röse (men det skulle behövas lite interventioner på alla möjliga områden). 

Coola killar gillar att rassla med kedjor


Typiskt

Jag sitter och sorterar 200 bilder och när jag äntligen ska sätta in dem i albumen så... DUH! Bilderna är för stora.

Kommersiella visdomsord

Jag brukar ha lite allmän ångest över allt hemskt som kan hända. Kroniska sjukdomar, bilolyckor, bränder, vansinnesdåd... Men idag på stan så fick jag ett tecken, på Designtorget av alla ställen. Det var en kylskåpsmagnet där det stod:

En dag ska vi alla dö. Alla andra dagar gör vi det inte.

Sant det! Så ska man nog tänka.

Frågor får svar

Svaret på denna gåta är: två gratis bussfärder under en dag.

Haha, jag känner hur ointressant den här bloggen är... Mina läsare har nu fått följa:
1. en tjej blir arg på en busschaufför och skriver ett brev
2. en tjej får svar på ett brev
3. en tjej får åka buss gratis två ggr

Men så kan det vara i ett liv!

Arg som ett bi...

...blev jag i eftermiddags då jag lagat en tallrik mat till mig själv som jag skulle äta innan träningen. Men tallriken for av köksbänken och maten slungades ut över precis hela golvet, och framförallt mattan. Jag fick t. o. m. kamma ur matvete ur håret. Eftersom jag inte hann laga något nytt fick jag ta det som fanns hemma, det blev: en halv potatis, en fiskpinne och en knäckebrödsmacka. Gott...

Djurkul

Ho ho ho, man kan verkligen göra tävling av allt! Jag sitter och skriver på datorn och Animal Planet råkade stå på i bakgrunden. Programmet som visas heter "Groomer has it" och är någon slags dokusåpetävling där olika hundrimmare ska tävla om att just bäst på att trimma hundar. Vad vinnare får vet jag inte, men det verkar vara väldigt viktigt för alla inblandade att vinna, så det är säkert någonting otroligt fint.

Ljudeffekterna, filmningen, deltagarnas ansiktsuttryck och programledarens röstläge vittnar alla om att detta är blodigt allvar. En kille från slummen berättar om att hundtrimningen har räddat hans liv. En kvinna berättar om att hundtrimningen mest är en hobby för henne och att hon har ett annat heltidsjobb. En medtävlare svarar då att en person som inte lever för hundtrimning inte passar i den här tävlingen och att alla som inte kan ge allt måste åka hem! Till slut står alla tävlare inför en jury och ska visa en garnhund de byggt som en del i ett tävlingsmoment. En killes garnhund har tappat ena benet och juryn är chockade och förfärade.

Spännande va?

En glad bussresenär!

På annandagen var jag med om en lite otrevlig händelse på Uppsalabuss och nu på kvällen (en söndagskväll, varför?) fick jag i alla fall svaret som gladde mig mycket! Uppsalabuss ber så mycket om ursäkt och ska skicka en kompensation per post. Vad kommer det bli tror ni? Ett klistermärke, en nyckelring, en busstidtabell, en gratis bussresa, ett gratis årskort? Fortsättning följer!

Kleerup

Skyll dig själv.

Besvikelse

Jag fick "Nobels testamente", skriven av Liza Marklund, i födelsedagspresent för något år sedan och tyckte verkligen om den. Nyligen läste jag uppföljaren, "Livstid", och blev väldigt besviken. Maken till udda moralkaka får man väl leta efter. Facket är en stor bov och chefen som sparkar alla anställda är en stor, stor hjälte. Men uppföljaren, "En plats i solen" har ju redan kommit ut och kommer jag att läsa den? Antagligen, jag måste ju få veta vad som händer med Annika och hennes ex-man...

Sköjjigt

Sitter och väntar på att en halvtråkig lax ska bli färdig i ugnen och några heltråkiga potatisar som kokar. Så hör jag en helrolig och härlig röst på radio - det är Klara Zimmergren! I ett helt nytt program - P3 Apelsin. Mysigt.

Oj då

Kleerups snack var tydligen en annan visa än vad jag trodde. Nu fokuserar vi på något annat...

Känslosamt på Grammisgalan

Vi satt och halvitittade lite på Grammisgalan igår. Först blev jag arg på Kleerup som gick upp full på scenen och klagade på polisen som bötfällt honom när han kissat på allmän plats...?? Är det allt man har att säga när en jury, och framför allt folket, har röstat att man ska få ett jättefint pris? Om han tänker efter så är det kanske inte så trevligt att ha kiss på allmäna platser. Detta satt jag och störde mig på och Sambon anmärkte på att jag var lite tantig, men att det var o.k.

Sedan blev jag ledsen när Esbjörn Svensson trio vann en Grammis och två bandmedlemmar fick gå upp utan Esbjörn eftersom han gick bort förra året i en dykolycka. Det var så sorgligt!

Bra affär för mig i alla fall

Priset trissas verkligen upp när man köper saker på auktion... För några dagar sedan la jag upp en pocketbok som jag haft i dublett sedan länge, utropspris 1 krona. Jag tänkte att jag blir glad om jag får just en krona för den, för den ligger bara hemma och skräpar. Just nu, med en dag kvar på auktionstiden, ligger priset på ca 25 kronor över nypris i en bokhandel. Varför lägger folk sådana bud på en bok som man kan hitta i vilken bokhandel som helst? Det är nog folk som helt enkelt har bestämt sig för att de ska vinna, kosta vad det kosta vill...

Duktiga flickan gone wrong

Vi hade en skriftlig hemuppgift som skulle in i början av januari, alltså under ledigheten. Jag tänkte vara duktig och gjorde färdigt samt skickade in uppgiften långt innan jul. Jag kände mig mycket nöjd över mig själv, men idag (flera dagar efter deadline) fick jag ett mail av ansvarig lärare där han berättade att jag skickat in helt fel dokument. Jag skickade in det rätta dokumentet direkt och blev då upplyst om att jag hade varit den första som mailat in, men den sista som mailat in rätt uppgift... Suck, så kan det gå.

Tillbaka till vardagen

Oj vad länge jag har varit ledig nu, ända sedan förra året (hö hö hö). 19 december närmare bestämt. Och det har varit underbart! Men imorgon är det tillbaka till vardagen igen, vi har seminarium och jag måste börja skriva på hemtentan.

Det känns lite konstigt att allt ska bli som vanligt igen efter en så skön ledighet. Men det blir bra. Vi har många intressanta kurser och roliga saker att se fram emot. Tjoho!

Ändrade Paris-planer

Som man kunde läsa på julafton så fick jag och Sambon en Paris-resa. Vi bestämde oss ganska snabbt för att vi skulle åka i april eftersom vi har hört att man absolut måste möte våren i Paris någon gång i livet och att april är den finaste vårmånaden där. 

Vi halvbokade biljetter i slutet av april, en liten chansning eftersom jag fortfarande inte fått mitt schema för kursen som går då. Men för säkerhets skull kollade jag förra terminens schema för att se att det inte skulle bli några större problem, men upptäckte då att de hade obligatoriska moment nästan varje dag. Att vara borta en vecka skulle antagligen leda till att jag inte klarar kursen, vilket det inte är värt. Så nu har vi bestämt att vi åker i början av juni i stället, när terminen precis har slutet. 

Paris i juni kan väl inte vara så pjåkigt heller?

Pulp Fiction

Igår såg vi på Sambons favoritfilm alla kategorier (se rubrik). När han gick medielinjen på gymnasiet studerade de tydligen denna film framlänges och baklänges och analyserade varje scen till minsta beståndsdel. Han köpte även manuset som han pluggade in ordentligt. Med den vetskapen är det inte speciellt förvånande att han kan varenda replik. Lite irriterande var det dock att höra ett ständigt viskande eko bredvid mig i soffan, samt alla kommentarer om vad som komma skulle, som "snart kommer ett roligt skämt om ketchup" och "snart kommer ett Bibelcitat!". Men filmen var helt o.k.

I'm back on track!

Jag har precis varit på gympa efter ett över månaden långt uppehåll och jag överlevde. Nu kan jag överleva vad som helst känns det som!

Dagens nej-tack del 2

Jag har klarat natten utan att börja kräkas... Men jag har inte så mycket aptit? Fortsättning följer...

Dagens nej-tack

Igår var jag och hälsade på hemma hos familjen och då hör det självklart till att man gosar och myser med syskonen. Bland annat hade jag kram- och pusskalas med Lillasyster som för övrigt gav mig den bästa halvtimmen på min vecka - då hon dansade disco till Hitz for Kidz-dvd:n! På eftermiddagen idag fick jag ett sms från min mamma, innehållet var ungefär "Lillasyster är jättesjuk i vinterkräksjukan". 

Det är väldigt synd om Lillasyster, det får man inte glömma! Men för min del är det väl bara att börja vänta på att insjukna. Sambon är livrädd för kräksjukor, så jag vågar inte yttra någonting om min troliga smitta. Hur lång inkubationstid kan det vara? Jag gissar på att jag börjar kräkas imorgon kväll...

Äntligen!

Äntligen har jag skickat in mina Kinabilder på framkallning. Bara ungefär 3-4 år för sent, men bättre sent än aldrig. Åh, vad kul det ska bli att få sätta in dem i album och skriva kommentarer till!

Män och frysarSåhär kunde jag finna min duktige Sambo igår: frostandes av frysen. (Vad det röda längst ner är behöver vi inte tala om, men det är inte blod.) När bilden togs rann allt vatten ner på plåten och genom rännan ner i kastrullen. En minut senare började vattnet spruta från alla håll, men ja, han klarade det!

RSS 2.0

 

Låt den rätte komma in av John Ajvide Lindqvist

 


follow me on Twitter

 


According to Jennie
Att vara Charlie Schulmans pappa
Amys blogg
Bloggkommentatorerna
By Jo with love
Camillas lockar
Dialoggen.se
Finnjonna
Fotbollsfrun
Fraidi
Hedgehog in a storm
Husmorsorna
Karolina Lassbo
Kylskåpsmorsorna
Linda K
Lindas [B]loggbok
Linda Skugge
Populärkulturjunkien
Prinsessans dagbok
Saker som händer
Salt & Peppar
Sporty Spice
Stenkastet
Studentliv
Telepatetisk
Vimmelmamman

 

 

Bloggparaden

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

 

 

Allmänt

 

Personligt bloggar