Flask-attack

När jag och Lillkillen åkte buss hem från stan igår eftermiddag hände något lite ovanligt. Från en buske intill vägen flög två tvålitersflaskor i plast (fyllda med vatten) mot sidan av bussen. "Någon kastade flaskor mot bussen!" skrek en kille några säten bakom mig, annars hände ingenting egentligen. Men jag har ändå funderat lite på det där...

 

Av allt man kan kasta mot en buss, varför kastar man två plastflaskor?

 

Varför gör man sig besväret att fylla på två flaskor med vatten, gömma sig i en buske och sedan vänta på att en buss kör förbi för att kunna kasta flaskorna?

 

Vad tror man egentligen ska hända?

 

Eller... var flaskorna fyllda med någon typ av livsfarlig vätska och vi har egentligen en otrolig tur som fortfarande lever?

Det är bara att börja hårdträna i joggingspåret, då!

Idag var jag och Lillkillen på FUB-gympa. Det var himla skojigt, men det var en av killarna som var lite högljudd, så vi fick gömma oss i omklädningsrummet ett tag innan "oljudet" gick över. Lillkillen tror väl att han själv är tyst som en mus...

 

En av dem som håller i gympan är gympaläraren på Lillkillens skola. Han berättade att han hade varit på Lidingöruset (som Lidingölopper för personer ur särskolan och daglig verksamhet). Där hade han sett en kille som såg ut precis som Lillkillen - både i utseendet och till gesterna. Men några år äldre. Den killen hade tagit sig runt, så då hade läraren sett framför sig att vår lilla Lillkille också skulle bli en idrottskille, ja utifrån sina förutsättningar såklart. Det tror jag med!


*host*Idioter*host*

När jag precis hade flyttat hemifrån fick jag en otrolig påringning av alla möjliga sorters telefonförsäljare. Oftast var det inga problem att säga nej, men vissa företag har sådana metoder att man på något sätt säger ja även om man tror att man säger nej. Och så gick det till när jag plötsligt abonnerade på några mysko hälsokostpiller. Jag gjorde allt jag kunde för att bli av med skiten men det var inte det lättaste. Ingen svarade på deras telefonnummer och det fanns ingen mailadress. Företaget verkade byta namn med jämna mellanrum och högkvarteret låg utomlands. När man googlade kunde man se att det fanns många andra som hade liknande problem som jag.

 

Det slutade med att jag skickade ett brev till någon adress i Holland, men inget hände såklart, jag fick fortfarande piller jag aldrig skulle drömma om att stoppa i mig. Men då hände det otroliga - plötsligt svarade någon på deras kundtjänst. Och abonnemanget sades upp! Inga mer piller! Egentligen borde man väl anmäla dem någonstans för att få tillbaka de pengar det har kostat mig. Men hela grejen känns lite överspelad och jag vill helst inte ha något att göra med dem.

 

För en kvart sedan ringde telefonen och det var... Ta da, samma pillerföretag som jag lyckats bli av med! "Skulle du vilja vara intresserad av att bla bla bla..." sa försäljaren. Jag hörde inte mer för jag slängde på luren innan jag hann säga ett pip som de skulle kunna tolka som att jag hoppade på. Ha! Det är för övrigt min nya strategi när det gäller telefonförsäljare - lägg bara på luren innan det hinner bli jobbigt.

Läst: Misterioso av Arne Dahl

Nä säger jag... Det här var inte min typ av deckare. Till Arnes försvar ska jag väl säga att jag har läst en massa småsnuttar här och där vilket inte brukar göra en bok rättvisa. Men å andra sidan skulle jag nog ha tagit mig mer tid att läsa och lyckats hålla mig vaken när jag väl gjorde det om jag hade gillat boken bättre. Tyckte inte att det var speciellt spännande, inte min typ av intrig... Men totalt bottennapp var det inte ändå, det fanns vissa bitar som ja gillade. Men de bitarna var tyvärr för få!
Två av fem!

Tenta avklarad

Sådär, nu är tenta avklarad. Jag tyckte jag kunde svara ganska bra på de flesta frågorna, även om vissa var lite oväntade. Den första frågan som handlade om handläggningsgången i Etikrådet hade jag ingen koll på, utan där hittade jag på. Ingen är perfekt!

Sura tanten i Ghettot

Apropå inlägget nedan...
Hej, vårt fel, hon är läkare och psykoterapeut. Ändrar detta genast. Tusen tack för din uppmärksamhet.

Vänligen, 
PMN

Japp! Rätt ska väl vara rätt! Hihi.

Jaså...

Här i Aftonbladet kunde jag idag läsa att Salander tydligen inte är en riktig kvinna. Det är tydligen inte speciellt troligt att en kvinna skulle vara både våldsbenägen och it-snille. Det är alltså Rigmor Robért, läkare och psykoterapeut som har skrivit en debattartikel om detta. Hela kan man läsa här på Newsmill.
Kände först att jag verkligen ville skriva något, men blir så trött. Det jag kan bidra med till debatten är att Rigmor alltså inte alls är psykolog, som det står överst i artikeln på newsmill, utan psykoterapeut som är läkare i grunden. Till vårt försvar kanske?

Sett: Flickan som lekte med elden

En väldigt vanlig åsikt i Sverige idag (som dock är sann): Jag älskar Stieg Larsson-trilogin. Män som hatar-kvinnor filmen var jag väldigt misstänksam mot, men det tog mig inte många minuter in i filmen innan jag var övertygad; Rapace är en perfekt Salander! Och det fortsatte. Salander är en cool tjej. Önskar att jag också skulle ha vågat säga "flytta på dig ditt miffo!" om det stod en kriminell motorcykelknutte av min dubbla storlek framför mig och ville mucka gräl. Flickan som... är lika bra som första filmen. Men när man läst böckerna så saknar man en massa detaljer från böckerna, men det är ju inte svårt att inse att allt inte kan komma med.
Fyra Stieg av fem möjliga!

Dagsrapport

Idag har jag:
 • Försökt fira en fin mamma som fyller 45 på onsdag.
 • Ätit tårta.
 • Köpt ett par skor.
 • Ätit smaskig fläskfilégryta.
Kvar har jag att:
 • Ha ett sedan länge inbokat lördagsmys med Sambon, som alltför ofta jobbar helg.
 • Dricka lördagsvin.
 • Äta den olagligt goda chokladkakan Lindt Mousse au Chocolat.
 • Inte titta på film. Vi kan absolut inte hitta något på uthyrningsstället som vi vill ha.
 • Kolla på "Här är ditt liv" i stället.

Kolla in

Jag är väl inte precis den typ av tjej som drömmer om ett stort och fantastiskt prinsessbröllop. Men skulle nästan kunna tänka mig att ha ett bröllop bara för att Camilla Sundberg ska fotografera det. Hon gör ju så himla snygga bilder!

Att bli en bättre kvinna

Har missat det där skojiga (?) programmet som verkar vara på allas läppar nu: Svenska Hollywoodfruar. Tydligen finns det en Anna Anka med i programmet som tydligen ska bete sig vedervärdigt. Men nu har hon skrivit en debattartikeln på sajten Newsmill och visar på ett stort systerskap. Hon vill nämligen ge oss svenska kvinnor några värdefulla tips för ett bättre liv. De tipsen jag kan hitta i hennes artikel är som följer:
 • Låt männen ta hand om allt det ekonomiska, det finns ju inget värre än när man som kvinna förnedras på en restaurang och tvingas fippla med tjugolappar.
 • Ställ upp på alla sätt på din man, bland detta ingår att alltid vara snygg och välklädd, alltid finnas tillgänglig sexuellt. OBS bli ej slafsig bara för att du gifter dig.
 • Bli ihop med en äldre man som kan fungera som mentor.
 • Skaffa inte en utbildning utan hitta en idrottskille/kändis.
 • Anställ några mexikanare.
 • Städa inte och stryk inte. Detta fixar mexikanarna.
 • Spendera mycket tid runt dina barn så att de kan se dig, men OBS, lek inte med dem (detta är tråkigt).
 • Ha alltid med dig barnflickor så att du kan gå på olika evenemang.
Låter lite för bra va? Finns den här människan verkligen på riktigt? Om det var en parodi skulle den vara så uppenbar, så man undrar nästan om hon kanske faktiskt menar allvar?

Praktik

Sedan jag började utbildningen har jag alltid vetat att den kommer att komma. Praktiken dvs. Och nu, när den börjar om exakt två veckor känns det ganska overkligt. Nämen, ska lilla jag göra psykologsysslor? Längtar och räds på samma gång. Men det ska göras och jag kommer att klara det! Fram till 14 januari.

Pluggeliplugg

Jag sitter här på skolan och läser på om lagar och regler. Oj, vad duktig och påläst jag blir!

BLOD

Aj, aj, aj! Jag skulle skära lite bröd i morse, slant med kniven och skar mig i handen! Jag som har det väldigt jobbigt med blod tyckte att jacket i handen var jättedjupt och var övertygad om att jag skulle tvingas åka in och sy... Men efter att fått tillbaka lite vett i huvudet så kom jag på att det räckte med ett plåster. Men ett ganska stort plåster. Aaaj...

Sett: Happy-go-lucky

Sambon är på far-och-son-fiskeresa och jag penderar den här fredagkvällen på egen hand hemma i soffan. Vårt lovefilm-abonnemang är igång igen och fick idag, lagom till min ensamhelg, hem filmen Happy-go-lucky. Ett brittiskt mysdrama som jag starkt misstänker att Sambon inte är så intresserad av, så jag fick inget dåligt samvete av att jag såg den utan honom. Filmen handlar helt enkelt om en tjej som är otroligt glad och gör en massa tokglada och kreativa saker. En film behöver väl inte egentligen innehålla något mer än det. Först blev jag irriterad av allt galet fnissande i filmen, sedan blev jag lite glad också.
Filmen får fyra tokiga fniss av fem möjliga!

Ett litet hemligt paket

När jag läste om Fridas bokförsändelse från Pocket & Prassel låt det så mysigt att jag ångrade att jag inte anmälde mig! Funderade ett tag, men kom fram till att jag ju inte vet hur min ekonomi kan se ut och små kostnader kan kännas väldigt stora om man är pank. Men oj vad det hade piggat upp att få ett litet hemligt paket med en bok och lite smaskens. Men kanske kommer det en 4.0 som jag kan anmäla mig till!

Stort

Idag när jag vägde mig på Svettis upptäckte jag att jag för första gången hittills i mitt snart 23-åriga liv inte räknas som underviktig, utan normalviktig! Jag måste ha fått en massa, massa muskler... En spännande ny fas i livet, hur ska jag fira?

Katastroflabb

Imorgon ska jag ha något som kallas "Katastroflabb". 9-17 pågår den och vi får inte under några omständigheter få reda på vad det hela går ut på. Vad vi vet är att vi inte kommer att ha möjlighet att gå iväg och värma på en matlåda, så vi måste ha med oss kall mat. Fantasin skenar iväg, men imorgon får jag alltså veta...

Sett: I am Legend

Varför ser man filmer som man blir rädd och mår dåligt av? Zombies och en massa överraskningsmoment säger jag bara... Och en stackars jättefin hund som man vet kommer att dö, man bara väntar och tänker "neeej, ingenting får hända hunden!". Ganska spännande, men under en betydlig andel av filmen tittade jag bort och Sambon fick beskriva vad som hände (för övrigt tittade han också bort ibland).
Vet inte vad jag ska ge för betyg? Två zombiehundar av fem möjliga kanske...

Hej TV-höst!

Det finns så himla mycket som man vill ha gjort på kvällarna. Men i stället kollar man på tv. Det är ett gissel, men jag kan inte hjälpa det. Jag älskar verkligen att titta på tv. Just nu är det min jag-vill-vara-hon-människa Tina Nordström som har cook-a-long på TV4 och senare i kväll Roast på Berns på Kanal 5. Tjoho!

Arne Dahl

Som någon kanske har noterat så har "Misterioso" legat på nattduksbordet ett bra dag. Det går ganska trögt kan jag meddela... Men eftersom det är mot mina principer att lämna en bok oavslutat så kämpar jag på. Och så måste jag ju veta hur det slutar såklart...

Familje-/djurmys

Idag har jag varit ute på landet och hälsat på bland annat de här två. Den ena är jättebusig och den andra är jättelugn, ni får gissa själva vem som är vem...


Framsteg

Nu har tydligen glassbilen blivit rånad i mitt lilla Ghetto också. De rånade glassbilschauffören med en kökskniv och fick med sig 500 kronor och ett paket glass. Patetiskt. Undrar om de glassarna smakade bra...
Annars verkar det inte ha hänt så mycket här i natt. Framsteg?

Sett: Brokeback Mountain

Igår när Sambon tyckte att vi skulle se på Brokeback Mountain som gick på SVT så tänkte jag bara "neeeej"! Inte en film nu, jag är så trött! Dessutom blandade jag ihop den med "Åter till Cold Mountain" som de redan har visat hur många gånger som helst. Men efter några minuter var jag fast. En så fin film, så sorgliga livsöden. Och vilka skådespelare!
Fem mountains av fem möjliga!

Nya skor

Inlägg och nu Nike Air Max Vivacity etc etc har nu inhandats för att jag ska kunna träna ordentligt igen. Fick de här skorna speciellt utvalda för just min fot. Hoppas de är bra! Är lite tveksam till att de är så höga, men det kanske är bra?

Dagens vishet från Sambon

Stek utan äppelmos är som kola utan knäck.

Arg!

I ärlighetens namn är jag kanske inte sådär väldigt arg längre. Men jag var! 

Universitetshuset i Uppsala, Sverige. Universitetsstuderande i massor. Vad brukar universitetsstuderande inte ha så mycket av? Jo, pengar. Och vad är ett vanligt sätt att låta bli att slösa på för mycket pengar? Att ta med sig matlåda. Men finns det möjligheter att värma samt äta sin matlåda i detta universitetsstuderandes epicentrum? Nej! Micron är till för betalande matgäster och borden likaså. Jag fick sitta med ena skinkan på en bänk nere i entrén, många fick sitta på ett smutsigt golv. Matlådorna smygvärmde vi ändå. Skamligt, va?

Gäsp

Är lite trött idag. Kom i säng sent vilket beror på ett misstag i arbetet. Bestämde mig för att gå på spinning klockan åtta vilket gjorde att jag kom hem strax efter tio. Får så otroligt mycket energi av att spinna, så jag spann på halva natten hemma typ... Men idag är en ny dag! Ska försöka få tag på en psykolog för en telefonintervju om juridik och etiska dilemman.

Jädrar i min lilla låda

Ser att jag finns länkad som Gottsunda-bloggare på nyhetskanalen här. Det var som sjutton! Nu måste jag nog blogga lite mer om Gottsunda...

Vädret är lite grått... Det susar i träden utanför... Men nu ska jag lämna Gottsunda, hoppas det står kvar när jag kommer tillbaka.

Check

Väskan packad...check
Matlåda fixad...check

Ja, vad mer ska man checka? Kommer inte på, men iväg ska jag.

RSS 2.0

 

Låt den rätte komma in av John Ajvide Lindqvist

 


follow me on Twitter

 


According to Jennie
Att vara Charlie Schulmans pappa
Amys blogg
Bloggkommentatorerna
By Jo with love
Camillas lockar
Dialoggen.se
Finnjonna
Fotbollsfrun
Fraidi
Hedgehog in a storm
Husmorsorna
Karolina Lassbo
Kylskåpsmorsorna
Linda K
Lindas [B]loggbok
Linda Skugge
Populärkulturjunkien
Prinsessans dagbok
Saker som händer
Salt & Peppar
Sporty Spice
Stenkastet
Studentliv
Telepatetisk
Vimmelmamman

 

 

Bloggparaden

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

 

 

Allmänt

 

Personligt bloggar