Sanningens ögonblick

Ligger och slözappar framför teven, klockan är ca 21.03. Jag tänker att det finns aldrig något roligt på tv såhär dags en söndag, t o m en gammal Wallander skulle vara bättre än det här... Jag råkar trycka över till femman och vadan detta! Något av det bästa mina tv-ögon skådat! En helt vanlig människa sätts i en lögndetektor och ska svara på svårare och svårare frågor och ju fler rätt personen får, desto mer pengar vinns. För att spejsa upp det hela ännu mer sitter några av personens nära och kära i en soffa i studion och bevittnar det hela. De har också möjlighet att trycka på en knapp EN gång om de vill slippa höra svaret på en viss fråga. Summan av det hela blir alltså att personen ifråga ställs inför dilemmat att avslöja bittra sanningar om sig själv och därmed riskera att såra sina älskade, eller att strunta i det hela men att då förlora chansen till att vinna pengar.

Killen som fick chansen att sätta sig i lögndetektorn idag verkade vara en reko och ärlig kille som ville skaffa barn med sin tjej, aldrig hade varit otrogen och aldrig hade varit skadeglad när en tjej dumpat någon av hans kompisar. Dock kom det fram att han anser att hans pappa har splittrat hans familj samt att han har sexuella fantasier om killar... Vilket satte hans pappa som var med i publiken i en konstig sits minst sagt... Men ska det va' så ska det va'. Ännu smaskigare sanningar hoppas jag på längre fram.

Tyvärr har vi fått lära oss att lögndetektorer inte är alltför tillförlitliga. Något på 90 % tror jag att det är vilket visserligen är ganska högt men absolut inte garanterar ett korrekt resultat. Men det får man välja att tänka bort när man ser på Sanningens ögonblick 21.00 på söndagar i en solkig IKEA-soffa i ghettot...


Kommentarer
Postat av: Elin i Björken

Mythbusters testade olika typer av lögndetektorer och kunde inte lura dem. De måste funka!

2008-04-30 @ 07:20:00
URL: http://stenkastet.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

 

Låt den rätte komma in av John Ajvide Lindqvist

 


follow me on Twitter

 


According to Jennie
Att vara Charlie Schulmans pappa
Amys blogg
Bloggkommentatorerna
By Jo with love
Camillas lockar
Dialoggen.se
Finnjonna
Fotbollsfrun
Fraidi
Hedgehog in a storm
Husmorsorna
Karolina Lassbo
Kylskåpsmorsorna
Linda K
Lindas [B]loggbok
Linda Skugge
Populärkulturjunkien
Prinsessans dagbok
Saker som händer
Salt & Peppar
Sporty Spice
Stenkastet
Studentliv
Telepatetisk
Vimmelmamman

 

 

Bloggparaden

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

 

 

Allmänt

 

Personligt bloggar