Sverige delas i två läger ännu en gång

För några veckor sedan kanske ni kommer ihåg att Petra Mede delade Sverige i två läger. Precis när vi äntligen kunnat börja enas som en nation splittras vi igen, denna gång av Kristian Luuk! Jag tror att inbördeskriget är nära... 

Amanda är

Jag vill lära känna mig själv och googlar "Amanda är" och delger er härmed de tio första sökresultaten:

"Amanda är morgondagens vinnare"
"Amanda är författare år 2025"
"Amanda är 22 år gammal och bor i Uppsalas ghetto" <<-- wow!!
"Amanda är otrolig"
"Amanda är Alingsås bidrag"
"Amanda är inte bra för min musiksmak"
"Amanda är gravid"
"Amanda är Persbrandts nya kärlek"
"Amanda är en stockholmstjej som älskar att shoppa"
"Amanda är yngst i syskonskaran och har suttit i rollstol i hela sitt liv"


Vad sjutton...

Det har tydligen uppkommit ett förslag om att man bara ska kunna få CSN för fyra år i stället för sex år som nu. Så vad ska då människor som läser femåriga utbildningar, som t. ex. psykologprogrammet göra? Varför ska man få CSN för alla år förutom ett? Vill man uppmuntra människor att hoppa av innan nionde terminen, eller vad är det frågan om? Jag utgår från att detta inte kommer att påverka mig, även om förslaget mot förmodan går igenom, men jag tycker ändå att det är urbota dumt.

Och har jag fel, men betalar vi inte tillbaka vårt CSN-lån - med ränta?!

Det blir bara roligare ju mer jag tänker på det

Scen: Jag står i kassan till Hemköp på stan.

Kille 1: Jag har börjat läsa den där boken, "Män och möss".
Kille 2: Menar du "Män som hatar kvinnor"?
Kille 1: Japp!

Ha ha!

Tråkigt

Idag när jag bytte om innan träningen delade jag omklädningsrum med några högstadietjejer som stod och klädde på sig. De stod och såg sig i spegeln och ojade sig "jag är såå ful idag, har inga snygga kläder på mig, jag ser så grå ut, jag är ful i håret, jag är tjock" etc etc... Blev så ledsen, för det var verkligen supersöta tjejer som borde känna sig stolta och glada när de ser sig i spegeln! Jag undrar om jag borde ha sagt det till dem, men de hade väl bara tänkt att jag var en galen tant...

Onda människor

Här på vår jord finns det både medel-ondska och riktigt mörk ondska som man bara finner vid mycket unikt onda tillfällen. Idag fick jag se denna sist nämnda ondska i vitögat.

Vid lunchtid idag, den 21 februari 2009, befann jag och Lillebror oss på Nickis Lek i Uppsala. Med mig hade jag en kvällstidning som jag slagit upp på schlagersidan för att kunna läsa betygen på kvällens schlagerlåtar. Som ni kanske kan ana blev min tid vid tidningen inte mycket längre än några sekunder innan jag och Lillebror begav oss ut bland bollhav och rutschkanor.

När vi hade köpt oss lite fika och gick tillbaka till vårt bord planerade jag att läsa schlagerbetygen, men vad upptäcker jag? Tidningen är borta! Men inte helt borta, jag ser nog var den befinner sig... Vid bordet bredvid, hos en MC-knutte (jag bestämmer att han var just MC-knutte och ingen annan typ av man) låg den uppslagen och det var inte schlagersidorna som lästes kan jag säga. Vem tar en annan människas tidning frågar jag er?

Av rädsla att få Hells Angels efter mig vågade jag inte gå fram till Knutten för att be att få tillbaka min tidning, utan nöjde mig med att sända lite onda blickar åt hans håll, men ni förstår säkert att sådana små-onda handlingar rinner av en så genom-ond människa som vatten på en gås.

Ett Mail med stort M

Igår kväll fick jag mail av ingen mindre än Ingvar Storm - radiopratande programledare för På Minuten. Oj, oj, oj, jag blev lika uppspelt som Stenkastaren hade blivit om hon hade fått mail från Måns Zelmerlöw!

Så vad handlade mailet om, ska jag kanske bli nästa panelmedlem i På Minuten? 

Kändis kändis kändis

Kanske är hon såhär glad imorgon...

En riktig psykologkändis är Anna Kåver som utbildade sig här i Uppsala på 70-talet. Hon är den som tog hem DBT (en behandlingsform som används för personer med instabil personlighetsstörning) till Sverige och har skrivit en del böcker som sålt bra även bland "vanligt" folk tillsammans med sin parhäst Åsa Nilsonne. Hon har även skrivit en del kurslitteratur, bl. a. en bok vi har läst på nuvarande kurs (KBT i utveckling), som för övrigt är den bästa kurslitteratturen vi någonsin haft. 

Och vad vill jag säga nu med allt det här? Jo, att hon kommer och föreläser om DBT hos oss imorgon! Det är nog t. o. m. så att jag blir lite star struck...

Saker förändras

I lokalnyheterna har det snackats om att min gamla högstadieskola här i Uppsala, Brantingsskolan eller "Brantan". Det har blivit en proteststorm från föräldrar, lärare och kanske framför allt elever. Några argument från eleverna har varit "det här är en så fin skola med så himla bra stämning" och "alla lärare här är ju så himla snälla".

Det måste ha varit lite som har förändrats sedan jag gick där...?

Känner ni hur Sverige har delats i natt?

Igår var det ju Melodifestivalens första deltävling, jag tyckte för övrigt att det var precis rätt bidrag som gick vidare. Lite röriga regler hade det kanske blivit, men vad spelar det för roll egentligen? Visserligen tycker jag att Melodifestivalen är en av höjdpunkterna på året, men att ta det på blodigt allvar ska man väl ändå inte göra. Som vissa människor verkar ha gjort, eller så är det Aftonbladet som förstorar upp saker och ting (nähä?). "Skämt", "fiasko", "skandal", "lurendrejeri",  är tydligen ord som beskriver gårdagens tv-sändning och tittarna reagerar tydligen med en "proteststorm". Tittarnas delade meningar splittrar tydligen t. o. m. Sverige i två läger. Kan man inte bara få slappna av lite framför teven en lördagkväll?

Gässdebatten sprider sig

Scen: ett omklädningsrum på en träningsinrättning, någonstans i vårt avlånga land. Några högstadietjejer har precis bytt om och sitter och snackar.

Högstadietjej 1: Asså vet ni vad jag har hört... Att när de gör chicky bits så stoppar de bara ner en hel kyckling i en kvarn!
Högstadietjej 2: Vaaaa, levande??
Högstadietjej 1: Ehm hmm jaa jag tror det!!

Nämen fy så osmakligt! Känner Kalla Fakta till detta?

Lite störande ändå

Det snackas och snackas på TV4 om avslöjandet som Kalla Fakta gjort angående att gäss plockas på dun levande. Hela Sveriges befolkning rasar, 70 % uppger sig vilja bojkotta dunprodukter. Handlare som bl. a. Åhléns drar med omedelbar verkan in alla sina dunprodukter. Jag tycker självklart också det är hemskt att djur ska behöva lida på det här sättet, men vem bryr sig egentligen om alla kläder i affären som är sydda av barnarbetare eller vuxna arbetare med slavlika arbetsförhållanden och minimal lön? Inte är det någon som rasar, bojkottar eller drar in produkter? Är vi inte beredda att betala dubbla priset för våra kläder, eller har vi helt enkelt för svårt att ta till oss att människor lider för att vi ska köpa en topp som förlorar passformen efter första tvätten?

Information från Rena Kläder:

Vardagen för en arbetare som arbetar i textilindustrin är ofta väldigt hård. Man har svårt att få livet att gå ihop då lönen är låg och anställningarna osäkra. Ofta upplever arbetare att deras rättigheter kränks. De utsätt för sexuella trakasserier och lönen de får går inte att leva på, det händer att de får arbeta upp till 18 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan. När de försöker påverka de dåliga arbetsvillkoren blir de ofta trakasserad och ibland till och med avskedad. Att organisera sig fackligt är svårt och ibland förenat med livsfara.

RSS 2.0

 

Låt den rätte komma in av John Ajvide Lindqvist

 


follow me on Twitter

 


According to Jennie
Att vara Charlie Schulmans pappa
Amys blogg
Bloggkommentatorerna
By Jo with love
Camillas lockar
Dialoggen.se
Finnjonna
Fotbollsfrun
Fraidi
Hedgehog in a storm
Husmorsorna
Karolina Lassbo
Kylskåpsmorsorna
Linda K
Lindas [B]loggbok
Linda Skugge
Populärkulturjunkien
Prinsessans dagbok
Saker som händer
Salt & Peppar
Sporty Spice
Stenkastet
Studentliv
Telepatetisk
Vimmelmamman

 

 

Bloggparaden

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

 

 

Allmänt

 

Personligt bloggar