Klass 9A

Klass 9A är ett program som vi har följt slaviskt från vår tv i Ghettot. Den perfekta dokusåpan! Man kom en massa spännande människor in på livet och man slapp gotta sig i intriger och jobbiga fram-och-tillbaka-relationer. Men det fanns en sak som jag reagerade ganska starkt på.

De nya lärarna verkade självklart väldigt skickliga och det var säkert ingen slump att just de valdes ut och presenterades som "Sveriges bästa lärare". Men att eleverna hade presterat så dåligt tyckte jag verkades skyllas väldigt mycket på att de förra lärarna var dåliga. Detta sades väl aldrig rätt ut, men framstegen attribuerades hela tiden till de nya lärarna och det signalerar väl att de tidigare inte var så bra. När de nya lärarna sedan skulle lämna klassen var det mycket protester och tårar som sprutade.

Om jag jobbade som lärare i den klassen skulle jag inte känna mig speciellt lockad att komma tillbaka till jobbet. Jag kan egentligen inte säga att de lärarna är varesig bra eller dåliga, men man kan nog inte skylla allt på lärarna. Eleverna i klassen kom väl många från stökiga områden och familjesituationer, hade kanske ingen studietradition i släkten och många hade inte bott i Sverige så länge och kunde därmed inte svenska så bra. När ett antal lärare sedan kommer och kan jobba heltid med bara den klassen så är det klart att de kan göra mycket mer än vad de andra lärarna kunde, som säkerligen har många andra klasser i sina ämnen också.

Här kan man läsa att samtliga i klassen har höjt betygen i alla fall, superbra! Och detta även efter att de gamla lärarna kommit tillbaka...

Kommentarer
Postat av: Viran

Klass 9A var en fantastisk serie som jag följde med glädje! Programmet var väldigt lärorikt och jag tyckte det var enormt roligt att se samtliga elevers positiva utveckling.. Lärarna var underbara och de gjorde ett imponerande arbete!!





2008-06-12 @ 13:20:03
Postat av: Pia Clark

Klart att det är de gamla lärarnas fel. De skall vara utbildade till att lära ut till denna kategorin barn annars sköter de inte sitt jobb. Nej fram för att lärarna tar ansvar för resultaten av sina jobb som alla andra måste göra.

2008-06-12 @ 18:58:35
Postat av: Sanatarium

Det enda eleverna behövde var lite uppmärksamhet och insikt i det faktum att de kan om de vill. Klart att det var lugnt för de gamla lärarna att följa upp elever med gott självförtroende och som hade vilja att lyckas.



Hade de "gamla" lärarna inte varit kompetenta och trygga i sina yrkesroller hade de aldrig ställt upp på detta byte och att bli förlöjligade av alla som inte förstår.

2008-06-12 @ 19:06:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

 

Låt den rätte komma in av John Ajvide Lindqvist

 


follow me on Twitter

 


According to Jennie
Att vara Charlie Schulmans pappa
Amys blogg
Bloggkommentatorerna
By Jo with love
Camillas lockar
Dialoggen.se
Finnjonna
Fotbollsfrun
Fraidi
Hedgehog in a storm
Husmorsorna
Karolina Lassbo
Kylskåpsmorsorna
Linda K
Lindas [B]loggbok
Linda Skugge
Populärkulturjunkien
Prinsessans dagbok
Saker som händer
Salt & Peppar
Sporty Spice
Stenkastet
Studentliv
Telepatetisk
Vimmelmamman

 

 

Bloggparaden

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se

 

 

Allmänt

 

Personligt bloggar